ΤΟΠΙΚΑ

Ειδική συνεδρίαση για τα σκουπίδια ζητούν 17 δημοτικοί σύμβουλοι του Βόλου

ειδική-συνεδρίαση-για-τα-σκουπίδια-ζη-105289

Αίτημα για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με θέματα τη λήψη απόφασης για τη δημιουργία ή μη από τον Δήμο Βόλου μονάδας παραγωγής SRF στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Βόλου και για την καύση ή μη απορριμμάτων στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, που συνεδριάζει στις έξι σήμερα το απόγευμα, 17 δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι ενεργοποιούν το άρθρο 67 του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και ζητούν τον ορισμό της διεξαγωγής της συνεδρίασης εντός επτά ημερών.

Το αίτημα υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, Ιάσονας Αποστολάκης, Κωνσταντίνος Γαργάλας, Θεολόγος Διαμαντένιας, Ματθαίος Δραμητινός, Αχιλλέας Καλυβιώτης, Νικόλαος Κανελλής, Ελευθέριος Κατσαλής, Θωμάς Κλημόπουλος, Φωτεινή Κοκκινάκη, Ιωάννης Λαΐνας, Φώτιος Λαμπρινίδης, Απόστολος Νάνος, Αναστασία Οικονόμου, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, Νικόλαος Στόικος, Θεόδωρος Τσαλούχας.

Το αίτημα κατατίθεται στον απόηχο της ακτιβιστικής ενέργειας στην ΑΓΕΤ, από μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, με αφορμή την εκφόρτωση 3.000 τόνων RDF. Σύμφωνα με τους 17, «ο Δήμος Βόλου εκ του νόμου δεν έχει ελεγκτική αρμοδιότητα στις επιχειρήσεις της περιοχής. Έχει, όμως, θεσμικά τη δυνατότητα και την υποχρέωση, εκπροσωπώντας τα καθολικά συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας, να ασκεί κοινωνικό έλεγχο σε ζητήματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία».

Μάλιστα, σήμερα, μέλη της επιτροπής προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Η επιτροπή ζητά από τη δημοτική αρχή να ορίσει ειδική συνεδρίαση και να πάρει θέση στο θέμα της καύσης σκουπιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι με πρόταση που κατέθεσε στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου η παράταξη «Δύναμη Βόλου» ζητά την συζήτηση του θέματος στην σημερινή συνεδρίαση και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Νίκος Κανελλής ζητά τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου