ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλο deal για τις γνωστές φλωρεντίνες Σέσκλου

μεγάλο-deal-για-τις-γνωστές-φλωρεντίνες-σ-105602

Οταν χτυπούσε το τηλέφωνο από τη Ρουμανία, ο Νίκος Μπέκος, ιδιοκτήτης του γνωστού εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής από το Σέσκλο, που έχει κατακτήσει την εγχώρια αγορά αλλά και δεκάδες επώνυμους με τις ξακουστές φλωρεντίνες, δεν φανταζόταν την πρόταση που θα ακολουθούσε.

Ρουμάνοι επιχειρηματίες οι οποίοι βρέθηκαν στο Άγιο Όρος και δοκίμασαν τα περίφημα γλυκά, ζήτησαν αποκλειστική συνεργασία με το ντόπιο εργαστήριο για τη δημιουργία αλυσίδας ζαχαροπλαστείων με την επωνυμία «Ν. Μπέκος», που θα τροφοδοτούν το καταναλωτικό κοινό της βαλκανικής χώρας αποκλειστικά με φλωρεντίνες.

Και αν αυτή ήταν η πρώτη έκπληξη για τον Βολιώτη ζαχαροπλάστη, η πρόταση που ακολούθησε ήταν πράγματι «σεισμός», αφού για την τροφοδοσία της ρουμανικής αγοράς με τα περίφημα γλυκά, θα πρέπει το τοπικό εργαστήριο κάθε μήνα να παράγει περίπου 10 τόνους φλωρεντίνες!

«Είναι μία φιλόδοξη πρόταση την οποία εξετάζουμε σοβαρά σαν επιχείρηση», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Νίκος Μπέκος, ιδιοκτήτης του εργαστηρίου, που αν τελικά αποφασίσει να αποδεχτεί την πρόταση των Ρουμάνων επιχειρηματιών, εξυπακούεται πως θα προχωρήσει σε επέκταση της σημερινής μονάδας, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις που έχει η τροφοδοσία της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων που σχεδιάζεται να γίνει.

Οι περίφημες φλωρεντίνες του Σέσκλου ετοιμάζονται να «ταξιδέψουν» εκτός συνόρων στα Βαλκάνια

Το τοπικό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στο Σέσκλο έγινε γνωστό ανά τον κόσμο μετά το πρωτοσέλιδο αφιέρωμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ το Μάιο του 2016, με αφορμή τις φλωρεντίνες που ξετρέλαναν τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια προσκυνηματικής επίσκεψής του στο Άγιο Όρος.

Από τότε μέχρι σήμερα, οι φλωρεντίνες του εργαστηρίου στην πλατεία του Σέσκλου, έχουν ταξιδέψει εκτός συνόρων από Βρυξέλλες μέχρι Αυστραλία.

Από στόμα σε στόμα, η φήμη των περίφημων γλυκών που αφήνουν μία θεσπέσια γεύση στον ουρανίσκο, ταξίδεψε στο εξωτερικό με αστραπιαίο τρόπο και είχε ως αποτέλεσμα τα τηλέφωνα για παραγγελίες να χτυπούν ακόμη και από το Κοινοβούλιο των Βρυξελλών.

Η συνταγή για τις ντόπιες φλωρεντίνες αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό για το ζαχαροπλαστείο «Μπέκος», που έχει καταφέρει να συμπεριλάβει πλέον στο πελατολόγιό του τους πιο υψηλούς προσκεκλημένους του εγχώριου και διεθνούς πολιτικού σκηνικού, παράλληλα με το δίκτυο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τη Σάμο και από την Εύβοια μέχρι τη Χαλκιδική και τις παρυφές της Θράκης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου