ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση με βροχή μολότοφ στις φυλακές Χιλιαδούς σήκωσε στο πόδι τη συνοικία

επίθεση-με-βροχή-μολότοφ-στις-φυλακές-105779

Επίθεσημε «βροχή» από βόμβες μολότοφ σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στις φυλακές Χιλιαδούς. Ομάδα αγνώστων με κουκούλες, βγήκαν από στενό απέναντι από τις φυλακές και πέταξαν έξι μολότοφ στην πάνω είσοδο του καταστήματος κράτησης από την πλευρά της οδού Μεταμορφώσεως.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα πάντα έγιναν μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, που όμως ήταν αρκετά για να αναστατώσουν μια ολόκληρη συνοικία. Εντρομοι περίοικοι πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους για να δουν τι έχει συμβεί. Την ευθύνη ανέλαβε με ανακοίνωση στο Indymedia «Η Αγέλη της άρνησης».

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τη 1:30 τα ξημερώματα της Κυριακής. Περίπου πέντε ή έξι άτομα, φορώντας κουκούλες, πετάχτηκαν τρέχοντας από στενό απέναντι από τις φυλακές και μέσα σε δευτερόλεπτα, επιτέθηκαν στην πάνω είσοδο του καταστήματος κράτησης με έξι βόμβες μολότοφ.

Οι βόμβες δεν πέρασαν στο εσωτερικό της φυλακής, καθώς η περίφραξη είναι αρκετά ψηλή, ωστόσο η επίθεση θεωρήθηκε ευθεία απειλή καθώς στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει σκοπιά από εξωτερικό φρουρό. Πρόκειται για την παλιά είσοδο του πάρκινγκ που πλέον δεν χρησιμοποιείται. Στο χώρο μπροστά στην πόρτα εκδηλώθηκε φωτιά. Επί τόπου έσπευσε πυροσβεστική και αστυνομία.

Στο εσωτερικό της φυλακής επικράτησε αναστάτωση, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν επεισόδια. Εκείνοι που λαχτάρησαν ήταν για μία ακόμη φορά οι κάτοικοι της συνοικίας της Χιλιαδούς. Η περιοχή γύρω από τη φυλακή είναι πυκνοκατοικημένη. Ο κρότος από τις βόμβες μολότοφ που έπεσαν κατά ριπάς μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, προκάλεσαν πανικό. Εντρομοι κάτοικοι, που λόγω και του προχωρημένου της ώρας κοιμόντουσαν, πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και βγήκαν σε αυλές και μπαλκόνια να δουν τι έχει συμβεί. Αντίκρισαν φωτιά, περιπολικά της αστυνομίας και πυροσβεστικά οχήματα. Το περιστατικό έχει σημάνει… συναγερμό στις φυλακές Χιλιαδούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν όχι σήμερα, πάντως σίγουρα εντός της εβδομάδας, τις φυλακές πρόκειται να επισκεφθεί ο γ.γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ανάληψη ευθύνης

Χθες με ανάρτησή της στην ηλεκτρονική σελίδα Indymedia την ευθύνη ανέλαβε η «Αγέλη της άρνησης»: «Ξημερώματα Κυριακής 25/2 επιτεθήκαμε καταδρομικά με αρκετά κοκτέιλ μολότοφ στις φυλακές Βόλου. Αυτή η κίνησή μας αποτελεί μια πρώτη άμεση απάντηση στα γεγονότα που εξελίχθηκαν το Σάββατο στα ελληνικά κολαστήρια και έξω από το Υπ. Δικαιοσύνης. Δύναμη στον αναρχικό απεργό πείνας Ντίνο Γιαγτζόγλου.

Αμεση ικανοποίηση του αιτήματος του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό. Αλληλεγγύη στους 4 συλληφθέντες της επίθεσης των ΜΑΤ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Δικαιοσύνης. Ούτε ποινική ούτε πολιτική. Μπουρλότο και φωτιά σε κάθε φυλακή».

Επίθεση στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου

Επίθεση στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου, στο Παλαιό Ψυχικό, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι αναρχικοί έριξαν τρικάκια, έγραψαν συνθήματα και ανήρτησαν πανό έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με ανάρτησή τους σε γνωστό διαδικτυακό ιστότοπο, πραγματοποίησαν την επίθεση ως «ένδειξη αλληλεγγύης» στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου ο οποίος έχει συλληφθεί για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό. Σημειώνεται ότι χθες ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου μετήχθη από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Λάρισας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου