ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κατέθεσε ο μάρτυρας για την εξαφάνιση του Γ. Καραμιχαηλίδη

κατέθεσε-ο-μάρτυρας-για-την-εξαφάνιση-107126

Παρουσιάστηκε προχθές στην Ανακρίτρια Βόλου ο μάρτυρας που δήλωσε πρόθυμος στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ», την περασμένη Παρασκευή, να καταθέσει στοιχεία που γνωρίζει για τον 30χρονο Γιώργο Καραμιχαηλίδη, ο οποίος εξαφανίστηκε από τον όρμο Βότση Αλοννήσου τον Αύγουστο του 2016 και έκτοτε δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ενόρκως για πράγματα που υπέπεσαν στην αντίληψή του, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται από την Ανακρίτρια Βόλου, απ’ όπου αναμένεται να κινηθούν περαιτέρω ενέργειες.

Στην Ανάκριση εξάλλου βρίσκεται και η δικογραφία της υπόθεσης εξαφάνισης, καθώς η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη για έκθεση σε κίνδυνο κατά παντός υπευθύνου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η οικογένεια του Γιώργου αναμένει εναγωνίως να δει την τροπή που θα πάρουν οι έρευνες. Η μητέρα του 30χρονου, Ματούλα Κουτρώτσιου, έχει απευθύνει επανειλημμένα έκκληση να λύσουν τη σιωπή τους όσοι ξέρουν κάτι και να μιλήσουν.

«Δεχτήκαμε με χαρά να καταθέσει ο μάρτυρας που επικοινώνησε με την εκπομπή της Νικολούλη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας, Σπύρος Δεσύλλας, και εξέφρασε την ελπίδα του να υπάρξουν και άλλοι μάρτυρες και η υπόθεση εξαφάνισης να διαλευκανθεί πλήρως.

Η σορός του 30χρονου Θεσσαλονικιού δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα, παρά τους πολλούς κύκλους ερευνών, τόσο της λιμενικής αρχής Αλοννήσου όσο και ιδιωτών ερευνητών που διόρισε η οικογένεια.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η οικογένεια του 30χρονου προχώρησε σε υποβολή μήνυσης τον Φεβρουάριο του 2017 κατά παντός υπευθύνου για έκθεση σε κίνδυνο.

Ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης βρισκόταν στην Αλόννησο για διακοπές με τη σύντροφό του όταν συνέβη το μοιραίο. Είχε πει στη φίλη του ότι θα πήγαινε μία βόλτα και θα επέστρεφε. Δυστυχώς, όμως δεν γύρισε πίσω ποτέ.

Εκείνοι που τον είδαν για τελευταία φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν δύο ψαράδες, ενώ ο 30χρονος απομακρυνόταν στα ανοιχτά της θάλασσας κολυμπώντας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου