ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου

σοβαρές-ελλείψεις-στο-κέντρο-υγείας-σ-107413

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας επισημαίνοντας για πολλοστή φορά τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αναλώσιμα υλικά και προσωπικό που παρεμποδίζουν τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σκιάθου.

Όπως τονίζει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας “απερίγραπτη κατάσταση επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, καθώς εδώ και πέντε μήνες δεν λειτουργεί το ακτινολογικό μηχάνημα και οι ασθενείς αναγκάζονται να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις σε ιδιώτη ιατρό. Την ίδια στιγμή η έλλειψη βιοχημικών αντιδραστηρίων, που παρατηρείται εδώ και δύο μήνες, καθιστά αδύνατη ακόμη και μια απλή γενική εξέταση αίματος. Σύμφωνα με την 5η ΥΠΕ ο διαγωνισμός για την προμήθεια των αναλωσίμων θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις μήνες, μέχρι τότε ακόμη και μια διάγνωση αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι κυριολεκτικά με τα “χέρια δεμένα” καθώς αδυνατούν να προσφέρουν ουσιαστική περίθαλψη στους ασθενείς του νησιού.

Σημαντικές είναι οι ελλείψεις και στο προσωπικό. Σύμφωνα με το οργανόγραμμα του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, προβλέπονται πέντες οργανικές θέσεις οδηγών – διασωστών ασθενοφόρου όμως και οι πέντε είναι κενές! Από τις 90 βάρδιες το μήνα μόνο οι 42 καλύπτονται από δύο συμβασιούχους οδηγούς, οι πρωϊνές και οι βραδινές, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα επισφαλείς τις εφημερίες.

Αν και επανειλημμένως έχω επισημάνει, μέσω των κοινοβουλευτικών μου παρεμβάσεων, τα προβλήματα που ταλανίζουν τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, δεν έχει δοθεί ουσιαστική λύση από πλευράς υπουργείου. Η κατάσταση αυτή που διαιωνίζεται υποβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας ενός νησιού με μεγάλη επισκεψιμότητα. Εξάλλου, ίδια ακριβώς κατάσταση επικρατεί και τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου με την έλευση των επισκεπτών αυξάνει ο πληθυσμός του νησιού όπως και οι ανάγκες του σε περίθαλψη”.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά να ενημερωθεί για την καθυστέρηση αναφορικά με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού προμήθειας αντιδραστηρίων, καθώς και να δοθεί άμεσα λύση στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου