ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελία της ΔΑΣ εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων

καταγγελία-της-δασ-εμποροϋπαλλήλων-κ-107557

Την παράταξη της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων καθώς και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Βόλου καταγγέλλει για μεθοδεύσεις κατά την πρόσφατη εκλογοαπολογιστική συνέλευση, η παράταξης της ΔΑΣ.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση -καταγγελία της παράτασης αναφέρονται τα εξής: “Για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκε πλήρως τι σημαίνει εργοδοτικός συνδικαλισμός. Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέα Ιωνίας που ήταν ορισμένη την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου σημειώθηκε άλλο ένα περιστατικό που φανερώνει έως που έχει φτάσει η σαπίλα και ο εκφυλισμός τους.

Τα μέλη της πλειοψηφίας της Διοίκησης, εκλεγμένα με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αφού «φιλοτιμήθηκαν» να εμφανιστούν μετά από 2,5 χρόνια σε συνεδρίαση του Σωματείου επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ βρώμικων μεθοδεύσεων.

Συγκεκριμένα, η Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου, Καντεροπούλου Ευφροσύνη, αρνήθηκε να σφραγίσει το μητρώο μελών που ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο και αποχώρησε από την συνεδρίαση παίρνοντας μαζί της την σφραγίδα και το βιβλίο πρακτικών του Σωματείου. Την ίδια στάση κράτησε και η Ταμίας Λαϊνά Νατάσα, η οποία όχι μόνο δεν παρουσίασε οικονομικό απολογισμό αλλά ψευδώς δήλωσε ότι υπάρχουν 200 ταμειακώς εντάξει μέλη όταν δέκα λεπτά νωρίτερα δήλωνε ότι δεν έχει ιδέα για τα οικονομικά του σωματείου. Παράλληλα, εμφάνισαν πλαστό μητρώο μελών που δεν ενέκρινε ποτέ το Διοικητικό Συμβούλιο και απαίτησαν να παραδοθεί στην δικαστικό αντιπρόσωπο.

Όλα τα παραπάνω παρατράγουδα έγιναν με υπόδειξη και την πλήρη στήριξη του Προέδρου του ΕΚΒ, Παπαδημόπουλου, με σκοπό να διαλυθεί η συνέλευση, να μην ξεκινήσουν οι αρχαιρεσίες και να μπουν εμπόδια στην προσπάθεια που γίνεται να ανασυνταχθεί το Σωματείο και να γίνει όπλο στα χέρια των εργαζομένων.

Τους ενοχλεί ότι δεκάδες εργαζόμενοι οργανώνονται και επιθυμούν να παλέψουν μέσα από το Σωματείο τους για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Τους ενοχλεί γιατί είναι πιστοί συνεργάτες των εργοδοτών, εκλέχθηκαν με την στήριξη τους και αυτό θα επιδιώξουν και πάλι.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Οι βρώμικες μεθοδεύσεις τους πρέπει να πάρουν απάντηση από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Για να τελειώνουμε με την σαπίλα και τον εκφυλισμό που έχουν επιβάλει.

Καλούμε τα σωματεία, κάθε τίμιο συνδικαλιστή και όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες, να βγάλουν συμπεράσματα για τον βρώμικο ρόλο αυτών των δυνάμεων που κάθονται στο σβέρκο των εργαζομένων και να πρωτοστατήσουν για την αλλαγή του συσχετισμού στο εργατικό κίνημα”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου