ΤΟΠΙΚΑ

Εικόνες «Αποκάλυψης» στο Πήλιο

εικόνες-αποκάλυψης-στο-πήλιο-108101

Απελπιστική η κατάσταση. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής πανελλαδικά έως τις 9 το πρωί, κατεγράφησαν σήμερα στις περιοχές Ζαγορά Πηλίου και στη Σκιάθο

Εικόνες «Αποκάλυψης» στο Πήλιο μετά και τη νέα σημερινή ισχυρή βροχόπτωση που συνεχίζει να πλήττει την περιοχή.

Το Πήλιο δοκιμάζεται από την μανία των καιρικών φαινόμενων. Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, χείμαρροι με ορμητικά νερά πέφτουν από ύψους στους δρόμους, καθιστώντας αδύνατη και επικίνδυνη την διέλευση οχημάτων. Νέες κατολισθήσεις και καταστροφές οδοστρωμάτων καταγράφονται συνεχώς.

Επί τόπου από το πρωί βρίσκονται ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και στελέχη της Περιφέρειας, ενώ διαρκώς τα συνεργεία επεμβαίνουν για αποκαταστάσεις προβλημάτων.

Η βροχή πέφτει με μανία από νωρίς το πρωί και σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής πανελλαδικά έως τις 9:00 το πρωί, κατεγράφησαν στις περιοχές Ζαγορά Πηλίου 56.4 mm και στη Σκιάθο 31.6 mm και ακολουθούν η Κύμη Ευβοίας 13.2 mm και η Βατερή Ευβοίας 8.8 mm.

Ορμητικοί χείμαρροι πέφτουν στους δρόμους στη Ζαγορά

Οπως είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, στην περιοχή της Ζαγοράς το τελευταίο διάστημα έπεσε το περισσότερο νερό των τελευταίων 30 χρόνων. “Υπάρχει παντού νερό. Νέοι χείμαρροι δημιουργούνται παντού”, τόνισε σε δηλώσεις του και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: “Η φύση εκδικείται όποιους δραστηριοποιούνται δίπλα σε ρέματα”. Επανέλαβε πως η Περιφέρεια έχει ήδη προσφύγει στον Εισαγγελέα για να διερευνηθούν αυθαιρεσίες σε ρέματα, που έχουν ως συνέπεια την πρόκληση των σημερινών τεράστιων καταστροφών.

Η κατάσταση αυτήν τη στιγμή είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί, τόσο λόγω της έκτασης των καταστροφών όσο και λόγω της συνεχιζόμενης ισχυρής βροχόπτωσης.

Ποτάμι σήμερα ο δρόμος στο Χορευτό

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως είπε χθες η αντιπεριφεριεάρχης Μαγνησίας και επανέλαβε σήμερα και ο κ. Αγοραστός, αμέσως μετά την ύφεση των φαινομένων θα ξεκινήσουν τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών. Ωστόσο, οι καταστροφές που καταγράφονται είναι εκτεταμένες και από την Περιφέρεια θα ζητηθεί άμεσα η διάθεση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών για την κάλυψη του κόστους των έργων, καθώς όπως είπε ο κ. Αγοραστός, θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της θερινής περιόδου, ώστε το Πήλιο να είναι έτοιμο για τη νέα τουριστική σεζόν.

Συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται συνεχώς και σήμερα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου