ΤΟΠΙΚΑ

Εντοπίστηκε δουλεμπορικό στη Σκόπελο

εντοπίστηκε-δουλεμπορικό-στη-σκόπελ-851206

Συνελήφθησαν τρεις λαθροδιακινητές και επτά από τους 40 μετανάστες που είχε αποβιβάσει στο Ποτόκι Συκής

Ιστιοφόρο-δουλεμπορικό εντόπισε προχθές στις 10:15 το πρωί πλωτό περιπολικό λιμενικής αρχής Βόλου, στη θαλάσσια περιοχή τέσσερα ναυτικά μίλια, βόρεια της περιοχής «Γουρούνι» Σκοπέλου. Οι τρεις δουλέμποροι συνελήφθησαν λίγη ώρα αφότου είχαν εγκαταλείψει στο Ποτόκι Συκής Πηλίου 40 παράνομους μετανάστες, μετά από εξαντλητικό και με άθλιες συνθήκες ταξίδι από τα παράλια της Τουρκίας.

Στο ιστιοφόρο «Bianka», σημαία Ουκρανίας, με τρεις αλλοδαποί επιβαίνοντες δήλωσαν μηχανική βλάβη, όταν οι λιμενικοί τους προσέγγισαν.

Το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε από αλιευτικό σκάφος στο λιμάνι της Γλώσσας Σκοπέλου. Οι τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 50, 23 και 21 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν από τη Λιμενική Αρχή.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι είχαν μεταφέρει και αποβιβάσει νωρίτερα 40 παράνομους μετανάστες από τα απέναντι τουρκικά παράλια στην περιοχή Ποτόκι Συκής Πηλίου, όπου προσωπικό του Λιμενικού Σώματος εντόπισε είδη ιματισμού.

Από το Υπολιμεναρχείο Σκοπέλου, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε και το ιστιοφόρο και ενημερώθηκαν οι όμορες Λιμενικές και Αστυνομικές Αρχές, ξεκινώντας έρευνες για την αναζήτηση των παράνομων μεταναστών.

Χθες στις 11.45, η Λιμενική Αρχή Βόλου ενημερώθηκε από τη Λιμενική Αρχή Αγίας Κυριακής Τρικέρων σχετικά με τον εντοπισμό επτά αλλοδαπών στη διασταύρωση του επαρχιακού οδικού δικτύου «Αργαλαστής-Συκής» Μαγνησίας, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Μετά την προσαγωγή τους στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, μεταφερόμενοι με το ιστιοφόρο σκάφος, σημαίας Ουκρανίας.

Οι επτά αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών Βόλου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου