ΤΟΠΙΚΑ

2.405 διακοπές νερού στον Βόλο!

2-405-διακοπές-νερού-στον-βόλο-110359

Στις 2.405 (!) ανέρχονται οι διακοπές υδροδότησης στις οποίες έχουν προχωρήσει συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ από 1η Μαρτίου έως και χθες, στο πλαίσιο προγράμματος διακοπής της παροχής νερού στους καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει από δύο λογαριασμούς και πάνω, και ποσό άνω των 80 ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αρης Σαββάκης, από 1η Μαρτίου, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος, με απόφαση διοικητικού συμβουλίου έως και 31 Δεκεμβρίου, συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ προχώρησαν σε 1.981 διακοπές νερού σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι το μέτρο των διακοπών κρίθηκε αναγκαίο, δεδομένου ότι παρά τις διευκολύνσεις που προσφέρει η ΔΕΥΑΜΒ στους δημότες, η απόκλιση μεταξύ των βεβαιουμένων οφειλών και των εισπραχθέντων διευρυνόταν.

Μέσα στο 2017 για το σύνολο των 1.981 διακοπών έγιναν 1.076 επανασυνδέσεις, κάτι που προϋποθέτει εξόφληση ή ρύθμιση των οφειλών στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ και επανασύνδεση υδρομέτρου. Εγιναν όμως και 56 αφαιρέσεις υδρομέτρων σε καταναλωτές που όχι μόνο δεν πλήρωσαν αλλά σε επανέλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχαν προχωρήσει σε παράνομες συνδέσεις για να παίρνουν νερό.

Παραμένουν όμως 800 περιπτώσεις καταναλωτών στις οποίες ισχύει η διακοπή της υδροδότησης, αφού κανείς δεν φρόντισε για την πληρωμή των λογαριασμών.

Αντίστοιχα και σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, μέσα στον Ιανουάριο 2018 έγιναν 385 διακοπές νερού και μόλις 150 επανασυνδέσεις, λιγότερες από το 50%, και τον Φεβρουάριο (έως χθες) είχαν έγιναν 39 διακοπές νερού και 23 επανασυνδέσεις.

Νέα απόφαση για 38 προσλήψεις

Στο μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, λήφθηκε εκ νέου απόφαση για την πρόσληψη 38 οκταμηνιτών που θα στελεχώσουν θέσεις της ΔΕΥΑΜΒ.

Προηγούμενη απόφαση για τις 38 θέσεις που λήφθηκε με βάση εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν είχε εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία είχε εξηγήσει ότι την πρόσκληση πρέπει να εκδώσει το Υπουργείο Εσωτερικών. Από το Υπουργείο Εσωτερικών έφθασε το έγγραφο στη ΔΕΥΑΜΒ και χθες εγκρίθηκαν οι 38 οκταμηνίτες που αφορούν σε 16 κατηγορίες: δύο χημικοί Π.Ε., ένας βιολόγος Π.Ε., ένας πολιτικός μηχανικός Π.Ε., ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός Π.Ε., ένας μηχανολόγος μηχανικός Τ.Ε., δύο ηλεκτρολόγοι μηχανικοί Τ.Ε., τρεις πολιτικοί μηχανικοί Τ.Ε., ένας λογιστικής Τ.Ε., ένας μηχανικός πληροφορικής Τ.Ε., δύο ηλεκτρολόγοι Δ.Ε., δύο πρακτικοί μηχανικοί Δ.Ε., ένας ηλεκτροσυγκολητής Δ.Ε., έξι υδραυλικοί Δ.Ε., ένας διοικητικός Δ.Ε., ένας τεχνίτης οχημάτων Δ.Ε. και 12 εργάτες Υ.Ε.

Εξάλλου εγκρίθηκε η πρόσληψη 18 υδρονομέων ενόψει της έναρξης της αρδευτικής περιόδου.

Πρόκειται για τους:

Θεόδωρο Τσιάμη και Αλέξιο Παταρλά στον Βόλο, Λαυρέντιο Σαράφη, Νικόλαο Ζήσιο, Ιωάννη Κολέτσα και Απόστολο Γούσιο στον Αγιο Λαυρέντιο, Κωνσταντίνο Πολυχρόνη στον Ανω Βόλο-Ανακασιά, Βασίλειο Μήκα, Απόστολο Στάνιο, Ερασμία Αρκουδογιάννη και Νικόλαο Στυλιανό στα Ανω Λεχώνια, Αλέξανδρο Λυκοδήμο και Βαΐτση Κούτσικο στα Κάτω Λεχώνια, Κωνσταντίνο Αναστασίου στο Αϊδίνι, Κωνσταντίνο Μπέη και Ηλία Καραγκιοζόπουλο στο Διμήνι, Θεόδωρο Ζήντρα στο Σέσκλο και Αθανάσιο Γεωργαντζή στις Μικροθήβες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου