ΤΟΠΙΚΑ

Πισίνα με νερό και πετρέλαιο έγινε το Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών

πισίνα-με-νερό-και-πετρέλαιο-έγινε-το-δ-110834

Σε… πισίνα με νερό και πετρέλαιο (!) μετατράπηκε το υπόγειο του δημοτικού σχολείου Καλών Νερών. Νερά φαίνεται ότι έμπαιναν απευθείας από το υπέδαφος στο εσωτερικό του υπογείου, με αποτέλεσμα δεξαμενές πετρελαίου του ενός τόνου να αρχίσουν να επιπλέουν και η μία να σπάσει και να χύνεται πετρέλαιο. Ένα κτίριο για το οποίο δαπανήθηκε 1,5 εκατ. ευρώ και έχει μόλις δύο χρόνια σε λειτουργία, παρουσιάζει κατασκευαστικά προβλήματα όπως καταγγέλλουν στελέχη της δημοτικής αρχής. Το σχολείο, με απόφαση του Δήμου Νοτίου Πηλίου, δεν λειτουργεί και η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλών Νερών, Κώστας Γραμμένος, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στον απόηχο της ισχυρής νεροποντής που μετέτρεψε την περιοχή των Καλών Νερών σε έναν απέραντο χείμαρρο την Παρασκευή το πρωί, το σχολείο δεν λειτούργησε. Το υπόγειο μετατράπηκε σε λίμνη με 30 πόντους νερό. Συνεργείο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, προχώρησε σε άντληση υδάτων, ενώ ταυτόχρονα τέθηκαν σε λειτουργία και τα μοτέρ.

Το Σάββατο, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για πάρτι που είχε διοργανώσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Όμως, όταν άρχισαν να καταφθάνουν γονείς διαπιστώθηκε ότι ο χώρος μύριζε έντονα πετρέλαιο.

Επί τόπου έσπευσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Κώστας Γραμμένος, ο οποίος διαπίστωσε ότι το υπόγειο είχε πλημμυρίσει νερό. Το ύψος του νερού έφθανε τους 60 πόντους. Όπως περιγράφει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Γραμμένος, στο υπόγειο βρίσκονται τρεις δεξαμενές πετρελαίου του ενός τόνου η κάθε μία, οι οποίες… επέπλεαν. «Η μία είχε σπάσει και μαζί η παροχή του πετρελαίου, και το υπόγειο πλημμύρισε νερό και πετρέλαιο», αναφέρει ο κ. Γραμμένος.

Αμεσα φρόντισαν να κλείσουν την παροχή του πετρελαίου.

Την Κυριακή της Αποκριάς, το νερό με το πετρέλαιο έφθασε στο 1,20 μ. ύψος. Και πάλι συνεργείο της πυροσβεστικής έκανε άντληση. «Από το τις 3 το μεσημέρι έως και τα μεσάνυκτα αντλούσαν νερό και πετρέλαιο», περιγράφει ο κ. Γραμμένος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Νασιόπουλο, από χθες έχει μπει στο σχολείο ειδικό συνεργείο καθαρισμού, ενώ θα γίνει και απολύμανση, καθώς όλο το κτίριο μυρίζει πετρέλαιο.

Σήμερα, στελέχη του Δήμου Νοτίου Πηλίου θα έχουν σύσκεψη με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το πρόβλημα που έχει προκύψει. «Το βασικό είναι να δούμε τι ζημιά έχει γίνει στον καυστήρα και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που είναι κατασκευαστικό, καθώς φοβόμαστε ότι σε κάθε νεροποντή θα έχουμε την ίδια κατάσταση», σημείωσε ο κ. Νασιόπουλος.

Μήνυση

Χθες ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλών Νερών, Κώστας Γραμμένος κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο Α.Τ. Μηλεών για το κτίριο του δημοτικού σχολείου. «Είναι το τέταρτο έργο της ίδιας εταιρείας που κατασκεύασε το φράγμα Παναγιώτικο, τη γέφυρα στις Μηλιές και το δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου, που παρουσιάζει προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το θέμα θα πρέπει να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη.

«Υποτίθεται ότι φτιάξαμε σχολείο κι όχι… πισίνα. Δαπανήθηκαν 1,5 εκατ. ευρώ και το σχολείο λειτουργεί μόλις δύο χρόνια. Μιλάμε για μια υποδομή που φιλοξενεί παιδιά. Μπορεί να σκεφτεί κανείς τι θα μπορούσε να γίνει;», τονίζει αγανακτισμένος ο κ. Γραμμένος.

Όπως εκτιμάται, κατά την κατασκευή του σχολείου δεν έγιναν τα απαιτούμενα έργα μόνωσης του υπογείου. «Τα νερά έτρεχαν στο υπόγειο μέσα από το έδαφος. Η δυτική και η βόρεια πλευρά του σχολείου παρουσιάζει καθίζηση. Ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά;», υπογράμμισε ο κ. Γραμμένος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου