ΤΟΠΙΚΑ

Ξινό βγήκε το γλέντι γενεθλίων σε 26χρονο Βολιώτη

ξινό-βγήκε-το-γλέντι-γενεθλίων-σε-26χρον-111610

Ανέβαινε την Κ. Καρτάλη με το αυτοκίνητό του και στο ύψος που είναι το Πνευματικό Κέντρο, οδηγώντας υπό την επήρεια μέθης, έχασε τον έλεγχο του Ι.Χ. του και προσέκρουσε σε δύο αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στη διαμορφωμένη εσοχή για τις φορτοεκφορτώσεις.

Ξινά βγήκαν τα γενέθλια σε 26χρονο Βολιώτη. Ο νεαρός ξεφάντωσε την Κυριακή το βράδυ και το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, ενώ ήταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος, στις 9.50 το πρωί έπιασε τιμόνι για να οδηγήσει, και προκάλεσε τροχαίο υλικών ζημιών.

Αστυνομικοί της Τροχαίας Βόλου που μετέβησαν στο σημείο υπέβαλαν τον 26χρονο σε αλκοτέστ, και στον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι αυτός οδηγούσε έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί σε 1,60 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στην α’ μέτρηση, και 1,52 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στη β’ μέτρηση.

Ο 26χρονος δικάστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου προχθές και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ, ενώ του επιβλήθηκε και αφαίρεση άδειας οδήγησης και πινακίδων για έξι μήνες.

Ο ίδιος, πάντως, για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του είπε ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Ισχυρίστηκε ότι εργάζεται πολλές ώρες και ότι είχε καταναλώσει νηστικός φάρμακα λόγω θεραπευτικής αγωγής που ακολουθεί, τα οποία τον πείραξαν.

Μετά το Αυτόφωρο άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Εξάλλου, για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος συνελήφθη την Κυριακή το απόγευμα και ένας 44χρονος Βολιώτης. Ο συλληφθείς υποβλήθηκε στις 4.50 το απόγευμα σε αλκοτέστ από αστυνομικούς της Τροχαίας και διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί σε 1,16 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στην α’ μέτρηση και 1,24 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στη β’ μέτρηση. Με προφορική εντολή Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί σε ρητή δικάσιμο.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου