ΤΟΠΙΚΑ

Ξεσηκωμός σήμερα στον Βόλο για τους πλειστηριασμούς

ξεσηκωμός-σήμερα-στον-βόλο-για-τους-πλ-111769

Μέτωπο κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που ξεκινούν από σήμερα, συγκροτούν σωματεία, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, άνεργοι και νεολαίοι, που στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την εφορία του Βόλου.

Ενόψει της κινητοποίησης, οι εκπρόσωποι 16 πρωτοβάθμιων σωματείων και φορέων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους πολίτες.

«Μετά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «δίκαιη ανάπτυξη», έρχονται οι κατασχέσεις, καθώς με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε γενικεύονται και θωρακίζονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Εκβιάζουν ότι θα βάλουν τις οικογένειές μας στον δρόμο, ακόμη και για χρέη 500 € στο Δημόσιο, ενώ οι κατασχέσεις λογαριασμών έφθασαν στο ένα εκατομμύριο και διογκώνονται», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Μαργιετάκης, και κάλεσε τους πολίτες για μαζική συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση.

Ο κ. Δημ. Μαργιετάκης συνεχίζοντας τόνισε πως «είναι αδίστακτοι, γι’ αυτό προχώρησαν εκ των προτέρων στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς και θέσπισαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για να κάνουν ήσυχοι τη βρωμοδουλειά τους», ενώ όπως ανέφερε «δεν έχει ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν τον μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος, που η μπότα των επιχειρηματικών ομίλων τον ανάγκασε να κλείσει το μαγαζί του και ο αγρότης που τον ξεκληρίζουν με τις πολιτικές τους και του βγάζουν στο σφυρί σπίτια, χωράφια και εργαλεία».

Το διεκδικητικό πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης περιλαμβάνει τα εξής αιτήματα: Προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο, καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς, πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων, διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών, ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί κ.ά.

Να σημειωθεί τέλος πως τα συνδικάτα, σωματεία και σύλλογοι που συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση είναι: Συνδικάτο Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Π.Θ., Συνδικάτο ΟΤΑ, Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, σωματείο καθαριστριών, τροφίμων και ποτών, Συνδικάτο Οικοδόμων, αγροτικοί σύλλογοι Ζαγοράς, Πουρίου, Μακρυράχης, Ν. Πηλίου, Αλμυρού και Σούρπης, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και Σύλλογοι Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ-ΤΑΕ και πολιτικών συνταξιούχων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου