ΤΟΠΙΚΑ

Θύμα άγριας ληστείας η μητέρα του Π. Κωστόπουλου

θύμα-άγριας-ληστείας-η-μητέρα-του-π-κω-482114

Μητέρα του Πέτρου Κωστόπουλου ήταν η ηλικιωμένη γυναίκα η οποία έζησε προ ημερών εφιαλτικές στιγμές στα χέρια ληστή.

Η εισβολή ληστή στη μονοκατοικία της 90χρονης μητέρας του, στην οδό Δημάρχου Γεωργιάδου μεταξύ Κασσαβέτη και Τρικούπη, προκάλεσε σοκ στην ηλικιωμένη γυναίκα. Παρέμεινε επί ώρες δεμένη με σκοινί, όπως την εγκατέλειψε ο ληστής, αρπάζοντας προηγουμένως τα χρυσαφικά που φορούσε και το πορτοφόλι της.

Ο κίνδυνος στον οποίο τέθηκε η ζωή της μητέρας του έφερε τον Π. Κωστόπουλο το περασμένο Σάββατο στο Βόλο, μόλις ενημερώθηκε για το δυσάρεστο περιστατικό.

Ο Π. Κωστόπουλος επισκέφθηκε ανήσυχος το πατρικό του σπίτι στο Βόλο, προκειμένου να δει από κοντά σε τι κατάσταση βρίσκονταν η 90χρονη. Ευτυχώς, σε αυτή την περίπτωση, σε αντίθεση με το πλήθος παρόμοιων περιστατικών στο πρόσφατο παρελθόν με θύματα ηλικιωμένα μοναχικά άτομα στο Βόλο, η 90χρονη δεν ξυλοκοπήθηκε από τον αδίστακτο ληστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωστόπουλος φρόντισε πριν αναχωρήσει από το Βόλο να εξασφαλίσει δωμάτιο σε ξενώνα ηλικιωμένων σε παραλιακή περιοχή της Μαγνησίας, ώστε η μητέρα του, η οποία ζει μόνη της, να μη διατρέξει παρόμοιο κίνδυνο στο μέλλον.

Η 90χρονη γυναίκα δέχθηκε μέσα στο σπίτι της την επίθεση αγνώστου δράστη, ο οποίος της άρπαξε τα χρυσαφικά που φορούσε, καθώς και το πορτοφόλι της.

Στις 7:10 το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής υπέστη σοκ στη θέα του αγνώστου προσώπου που είχε εισβάλει στη μονοκατοικία, όπου διαμένει μόνη της, στο Βόλο. Με τη χρήση βίας, ο ληστής ακινητοποίησε την ηλικιωμένη, η οποία ανήμπορη να αντιδράσει και τρομαγμένη, τον άφησε να της κόψει την αλυσίδα με μενταγιόν που φορούσε στο λαιμό της και να της τραβήξει τέσσερα δαχτυλίδια από τα χέρια της.

Ο δράστης, ο οποίος πέρασε στο εσωτερικό της μονοκατοικίας από την πόρτα της κουζίνας, που ήταν ανασφάλιστη, εικάζεται ότι δεν έδρασε μόνος του, αλλά τουλάχιστον με ένα ακόμη άτομο που πιθανότατα είχε ρόλο τσιλιαδόρου.

Εγκαταλείποντας τη γυναίκα δένοντας τα χέρια της με σκοινί, άρπαξε το πορτοφόλι της με χρηματικό ποσό 400 ευρώ και τράπηκε σε φυγή.

Την προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Ο δράστης παραμένει άγνωστος.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου