ΤΟΠΙΚΑ

Νέο δίκτυο ύδρευσης στο Χορευτό

νέο-δίκτυο-ύδρευσης-στο-χορευτό-113088

Πρόσβαση σε επαρκές, ποιοτικό και ασφαλές νερό αποκτούν περισσότερα από 400 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην περιοχή του Χορευτού. Ένα έργο μείζονος σημασίας, η κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης, ολοκληρώθηκε μετά από χρόνια, και πλέον είναι έτοιμο να λειτουργήσει εφόσον «κουμπώσουν» οι ιδιωτικές παροχές.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο ήταν τελματωμένο από το 2010.

Το δίκτυο ύδρευσης του Χορευτού είναι ηλικίας 50-60 ετών, αποτελείται από αμιαντοσωλήνες και δεν έλειπαν οι βλάβες λόγω της παλαιότητας του δικτύου.

Το έργο της κατασκευής εξ ολοκλήρου νέου δικτύου ύδρευσης ήταν προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και ολοκληρώθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή. Αποτελείται από σωλήνες ύδρευσης που πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού που φθάνει μέχρι τις βρύσες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της περιοχής.

Το νέο δίκτυο εκτείνεται σε μήκος 3,5 χλμ και μόλις τεθεί σε λειτουργία αναμένεται να εξασφαλίσει επαρκές και ποιοτικό νερό στους κατοίκους και επαγγελματίες. Ηδη από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου έχει απευθυνθεί προσκλητήριο στους δημότες «που είναι συνδεδεμένοι με το παλαιό δίκτυο, να φροντίσουν μέσα σε διάστημα ενός μηνός, να συνδεθούν με το καινούργιο, κατόπιν συνεννοήσεως με τον αντιδήμαρχο κ. Απ. Κοντογιώργο».

Το προσκλητήριο ισχύει έως τις 12 Μαρτίου, και μόλις ολοκληρωθούν οι συνδέσεις το παλιό δίκτυο θα τεθεί εκτός λειτουργίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου