ΤΟΠΙΚΑ

Ραγισμένος στύλος της ΔΕΗ έξω από δημοτικό

ραγισμένος-στύλος-της-δεη-έξω-από-δημο-113530

Επί ένα χρόνο γνωστό το πρόβλημα στη ΔΕΗ – Ελεγχο σε όλους τους στύλους θα ζητήσει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου Ραγισμένος στύλος της ΔΕΗ βρίσκεται έξω από το δημοτικό σχολείο Ανηλίου, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται για την ασφάλεια τόσο των μικρών μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου, όσο και των ίδιων των κατοίκων και διερχόμενων από το σημείο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Αποστόλη Σουλδάτο, εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει εντοπιστεί το πρόβλημα. Αμεσα από τον δήμο στάλθηκε έγγραφο στη ΔΕΗ, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση του προβλήματος. Επί ένα χρόνο ο δήμος δεν είδε… συνεργείο για το πρόβλημα, ούτε απάντηση στο αίτημά του. «Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανταποκριθεί. Το πρόβλημα όμως υφίσταται. Ο στύλος είναι ραγισμένος και βρίσκεται έξω από δημοτικό σχολείο. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα γίνει σε περίπτωση ισχυρών ανέμων και πόσο επικίνδυνος είναι. Το μικρότερο κακό που μπορεί να συμβεί είναι να σπάσει και να μείνει η περιοχή χωρίς ρεύμα», τόνισε ο κ. Σουλδάτος.

Το πρόβλημα ήρθε στην επικαιρότητα στον απόηχο της τελευταίας κακοκαιρίας που έπληξε τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Μία ημέρα πριν την καταρρακτώδη βροχόπτωση, την περιοχή έπληξαν ισχυρότατοι άνεμοι που είχαν ως αποτέλεσμα πολλά δέντρα να σπάσουν, να πέσουν και να κόψουν καλώδια της ΔΕΗ ή να ρίξουν ολόκληρους στύλους. «Θα ζητήσω εγγράφως να γίνει έλεγχος στους στύλους της ΔΕΗ στον δήμο», επεσήμανε ο κ. Σουλδάτος μετά τις τελευταίες πολύωρες διακοπές της ηλεκτροδότησης λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου