ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρίες για ληγμένους λογαριασμούς

διαμαρτυρίες-για-ληγμένους-λογαριασ-115395

Σε ασκήσεις… ετοιμότητας για την… πληρωμή των λογαριασμών υποβάλλονται τις τελευταίες ημέρες καταναλωτές φυσικού αερίου στον Βόλο. Οι λογαριασμοί που παρέλαβε μερίδα καταναλωτών είτε είχαν λήξει πριν φθάσουν στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού τους είτε έληγαν την ημέρα που τους παρέλαβαν. Η καθυστέρηση στην παράδοση των λογαριασμών προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες και η αγανάκτηση έφθασε στο τμήμα διανομής των ΕΛ.ΤΑ.

Σύμφωνα με καταγγελίες καταναλωτών στα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, οι λογαριασμοί του φυσικού αερίου ήρθαν είτε αφότου είχαν λήξει είτε την ημέρα που έληγαν. «Είμαι συνταξιούχος. Πού θα βρω σήμερα κιόλας τα χρήματα για να πληρώσω τον λογαριασμό;», διαμαρτυρήθηκε συνταξιούχος που απευθύνθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Χθες παρέλαβε τον λογαριασμό και σήμερα εκπνέει η προθεσμία πληρωμής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την παραγωγή, εμφακέλωση και διανομή των λογαριασμών φυσικού αερίου ανέλαβε από το νέο έτος εταιρεία που μειοδότησε σε διαγωνισμό. Ομως κάποιοι λογαριασμοί κατέληξαν να διανέμονται μέσω ΕΛ.ΤΑ. Στα ΕΛ.ΤΑ. παραδόθηκαν λογαριασμοί στις 2, 5 και 6 Φεβρουαρίου που έληγαν στις 15 του μήνα, και έφθασαν στα γραμματοκιβώτια των πολιτών τρεις ημέρες μετά την παραλαβή τους.

Υπήρχαν ωστόσο και λογαριασμοί που παραδόθηκαν στα ΕΛ.ΤΑ. στις 9 Φεβρουαρίου και έληγαν στις 2 του μήνα, αφήνοντας τους καταναλωτές χωρίς περιθώριο αντίδρασης.

Δεκάδες καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν άμεσα τους λογαριασμούς τους, προκειμένου να μην υποστούν επιπτώσεις.

Στην ανάλυση των λογαριασμών και στην ενότητα «σημαντικές ειδοποιήσεις» αναφέρεται ότι «σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης εξόφλησης του λογαριασμού κατανάλωσης επιβαρύνεστε με το νόμιμο τόκο υπερημερίας. Σε περίπτωση μη έγκαιρης εξόφλησης ο προμηθευτής αποστέλλει σχετική ειδοποίηση διακοπής παροχής. Μετά το πέρας της προθεσμίας που αναγράφεται στην ειδοποίηση διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την παροχή χωρίς να ευθύνεται για ενδεχόμενες ζημιές και να προβεί σε δικαστικές ενέργειες για την είσπραξη της οφειλής».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου