ΤΟΠΙΚΑ

Νέο πακέτο μετοχών της ΑΓΕΤ πήρε η Lafarge

νέο-πακέτο-μετοχών-της-αγετ-πήρε-η-lafarge-851206

Την ώρα που οι φορείς του Πολεοδομικού Συγκροτήματος έχουν στρέψει τα βέλη τους προς την τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ για τους ρύπους που εκπέμπονται από τη βιομηχανία, την ίδια στιγμή η Lafarge ανακοίνωσε την απόκτηση μεριδίου 26% που είχε στην κατοχή της η Εθνική Τράπεζα, έναντι του ποσού των 321,6 εκατομμυρίων ευρώ.
Ειδικότερα το κείμενο της ανακοίνωσης που έδωσε χθες στη δημοσιότητα έχει ως εξής:
«Η Lafarge ανακοίνωσε την απόκτηση περίπου 18,5 εκατ. μετοχών της Α.Γ.Ε.Τ. Ηρακλής από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στην τιμή των 17,40 ευρώ ανά μετοχή. Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε 321,6 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Ως συνέπεια της συναλλαγής, η Lafarge αυξάνει τη συμμετοχή της στην Α.Γ.Ε.Τ. Ηρακλής από 52,7% σε 78,7%. Η εν λόγω συναλλαγή θα έχει άμεσα θετική επίπτωση στα κέρδη ανά μετοχή της Lafarge.

Η Lafarge δεν έχει προς το παρόν πρόθεση να πραγματοποιήσει πρόταση δημόσιας προσφοράς στους υπόλοιπους μετόχους της Α.Γ.Ε.Τ. Ηρακλής.

Εταιρικό προφίλ
• Ο Όμιλος Εταιριών Ηρακλής, μέλος του Ομίλου Lafarge είναι ο μεγαλύτερο παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα με συνολική παραγωγική δυνατότητα 9,8 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Με τρία εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου: το Εργοστάσιο Βόλου (το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στην Ευρώπη) το Εργοστάσιο Χαλκίδας, το Εργοστάσιο Μυλακίου, επτά Κέντρα διανομής τσιμέντου καθώς και εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας αδρανών υλικών και ετοίμου σκυροδέματος.
• Όμιλος Lafarge, είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα δομικά υλικά, κατέχοντας ηγετικές θέσεις σε όλους τους Τομείς Δραστηριότητας του: Τσιμέντο, Αδρανή Υλικά & Έτοιμο Σκυρόδεμα και Γύψο. Απασχολεί 71.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 70 χώρες και για το 2006 ανακοίνωσε πωλήσεις 17 δισεκατομμυρίων Ευρώ.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου