ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ραγδαίες εξελίξεις για την εξαφάνιση -θρίλερ του Γιώργου Καραμιχαηλίδη

ραγδαίες-εξελίξεις-για-την-εξαφάνιση-116157

Αιφνίδια τροπή παίρνει η υπόθεση εξαφάνισης του 30χρονου Θεσσαλονικιού Γιώργου Καραμιχαηλίδη, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από τον όρμο Βότση Αλοννήσου στις 30 Αυγούστου 2016, ημέρα που είχε αφιχθεί στο νησί με τη σύντροφό του για διακοπές, και έκτοτε αγνοείται.

Ενώ η προκαταρκτική εξέταση αρχικώς φαινόταν να αποβαίνει άκαρπη, στην πορεία η εισαγγελική έρευνα άλλαξε μετά τη μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια του 30χρονου, και οδήγησε σε χειροπιαστά στοιχεία και μάλιστα εναντίον συγκεκριμένων προσώπων.

Η δικογραφία της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, διαβιβάστηκε στην Ανακρίτρια όπου αναμένεται να κληθούν και να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης και μάλιστα για κακουργηματικές πράξεις. Στην Ανακρίτρια θα κληθούν για καταθέσεις και όσοι μάρτυρες κριθεί σκόπιμο.

Η οικογένεια του 30χρονου είχε καταθέσει μήνυση τον Φεβρουάριο του 2017 κατά παντός υπευθύνου για έκθεση σε κίνδυνο. Η μητέρα του εξαφανισθέντος είναι πεπεισμένη ότι ο γιος της έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας, και τότε είχε καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία στη δικογραφία της υπόθεσης.

Οι δικηγόροι της οικογένειας είχαν ζητήσει τα ρούχα του 30χρονου να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, να γίνει αναπαράσταση στην Αλόννησο, και εκτός των άλλων, με εισαγγελική παραγγελία, το ειδικό τμήμα του Λιμενικού των Υποβρύχιων Αποστολών να κάνει εκτεταμένη έρευνα στη γύρω περιοχή.

«Το λιμάνι της Αλοννήσου είναι μικρό. Η περίοδος που συνέβη η εξαφάνιση ήταν τέλη Αυγούστου, ενώ δηλαδή υπήρχαν αρκετά σκάφη τουριστών που έκαναν διακοπές αλλά και αρκετός κόσμος στο νησί. Είναι αδιανόητο να μην είδε ή βρήκε κάποιος τον Γιώργο. Αν πνίγηκε, θα έπρεπε να είχαμε βρει τη σορό του» είχαν επισημάνει οι δικηγόροι Σπύρος Δεσύλλας και Νίκος Διαλυνάς.

Η οικογένεια του αγνοούμενου συνεχίζει όλο αυτό το διάστημα να ψάχνει εναγωνίως για το παιδί της.

Οι έρευνες που είχαν διενεργηθεί από το Λιμεναρχείο Αλοννήσου, αν και εκτεταμένες και πολυήμερες δεν είχαν οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα. Στις 30 Ιουλίου 2017 ακολούθησε νέα έρευνα με πρωτοβουλία της οικογένειας του αγνοούμενου.

Για την υπόθεση εξαφάνισης έχει ασχοληθεί και η εκπομπή «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη. Η εκπομπή έφερε στην επιφάνεια πολλά στοιχεία.

Ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης βρισκόταν στην Αλόννησο για διακοπές με τη σύντροφό του όταν συνέβη το μοιραίο. Είχε πει στη φίλη του ότι θα πήγαινε μία βόλτα και θα επέστρεφε. Δυστυχώς, όμως δεν γύρισε πίσω ποτέ.

Εκείνοι που τον είδαν για τελευταία φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν δύο ψαράδες, ενώ ο 30χρονος απομακρυνόταν στα ανοιχτά της θάλασσας κολυμπώντας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου