ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης ο Κ. Αγοραστός

πρώτος-αιρετός-περιφερειάρχης-ο-κ-αγο-482489

Το αποτέλεσμα της «μονομαχίας» ξεκαθάρισε αργά το βράδυ, αναδεικνύοντας τον Κ. Αγοραστό ως τον πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Καθοριστικός παράγοντας του εκλογικού αποτελέσματος, όπως δείχνουν τα αριθμητικά αποτελέσματα, αλλά όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Απ. Παπατόλιας μιλώντας για υπόγεια διαδρομή ψήφων αποτέλεσε η Καρδίτσα. Στην Καρδίτσα και οι δύο συνδυασμοί είδαν σε απόλυτους ρυθμούς μείωση της δύναμής τους συγκριτικά με τον πρώτο γύρο, όμως ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ είδε καθίζηση… Οι ψήφοι που καταμετρήθηκαν στην Καρδίτσα σε σχέση με τον πρώτο γύρο ήταν κατά 4.500 περίπου λιγότεροι.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο Κ. Αγοραστός εκλέγεται Περιφερειάρχης με ποσοστό 50,56% (174.134 ψήφους), ενώ ο Απ. Παπατόλιας έλαβε 49,44% (170.273 ψήφους).

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Κ. Αγοραστός μίλησε σε πλήθος συγκεντρωμένων στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του στη Λάρισα. Ψηφοφόροι που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς τον υποδέχθηκαν με παρατεταμένα χειροκροτήματα και ενθουσιώδη συνθήματα για τη νίκη του συνδυασμού.

«Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω θερμά τους πολίτες της Θεσσαλίας που συμμετείχαν στις εκλογές και μας περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους. Η «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» πέτυχε σήμερα μια καθαρή, μια αδιαμφισβήτητη νίκη», δήλωσε ο Κ. Αγοραστός.

Και πρόσθεσε: «Η νίκη της Συμμαχίας είναι νίκη της Θεσσαλίας, νίκη των Θεσσαλών. Όπως και την πρώτη Κυριακή, οι Θεσσαλοί απέδειξαν και με την ψήφο τους ότι δεν εκβιάζονται, δεν υποτάσσονται, δεν ξεγελιούνται από ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις. Έδειξαν ότι θέλουν συνεργασία, σύνθεση απόψεων, ιδεών και θέσεων για τη Θεσσαλία.

Είναι καθήκον μας να αποκωδικοποιήσουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα μηνύματα των πολιτών της Θεσσαλίας.

Πάνω απ’ όλα είναι καθήκον μας να κινηθούμε με ταχύτητα καθώς τα προβλήματα της Θεσσαλίας είναι μεγάλα και πολυσύνθετα κι εξίσου μεγάλες οι απαιτήσεις των πολιτών από εμάς ως νέα περιφερειακή αρχή.

Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει, τις μάχες δεν θα τις δώσουμε μόνοι μας. Θα τις δώσουμε όλοι μαζί, με όλους τους αξιόλογους συναδέλφους, όλων των παρατάξεων που ο λαός τους έκανε την τιμή να τους εκλέξει στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Θα τις δώσουμε και με όλους τους Θεσσαλούς, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, οι οποίοι θέλουν να δουν τον τόπο μας καλύτερο, θέλουν ένα δικαιότερο παρόν και μέλλον».

 

Δήλωση του Απ. Παπατόλια

Από την πλευρά του ο Απ. Παπατόλιας δήλωσε: Το μήνυμα των εκλογών είναι απόλυτα σαφές. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργασθούμε για το καλό του τόπου μας. Συγχαίρω τον κ. Αγοραστό. Παράλληλα θέλω στην κρίσιμη αυτή στιγμή να του απευθύνω δημόσια πρόσκληση προκειμένου να καταγράψουμε τις κοινές μας περιφερειακές επιλογές και με βάση αυτές να κάνουμε πράξη τη λαϊκή βούληση για συνεργασίες σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Θέλω να επισημάνω με ιδιαίτερη έμφαση ότι στο Νομό Καρδίτσας, όπως όλα δείχνουν, υπήρξαν υπόγειες διαδρομές ψήφων, που μας στοίχισαν την εκλογική νίκη.

Στην Καρδίτσα είχαμε απώλειες 7.500 ψήφων σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Αν ληφθεί λοιπόν υπόψη το γεγονός ότι ο κ. Αγοραστός προηγείται με 3.700 ψήφους, αντιλαμβάνεσθε όλοι πού κρίθηκε η μάχη. Όλοι μας γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της Καρδίτσας…

Θα ήθελα τέλος να επισημάνω ότι παρά τις μεγάλες μας προσπάθειες, δεν καταφέραμε να ανατρέψουμε και να υπερνικήσουμε τοπικιστικά στερεότυπα.».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου