ΤΟΠΙΚΑ

Επιλέγουν μάσκες πολιτικών πολλοί Βολιώτες

επιλέγουν-μάσκες-πολιτικών-πολλοί-βο-116771

Σε ρυθμούς αποκριάτικους πολλοί Βολιώτες, μικροί και μεγάλοι, συμμετέχουν σε πάρτι μασκέ, χορούς και επίκαιρες διοργανώσεις, αγοράζοντας στολές αλλά και μάσκες που εναρμονίζονται με το πνεύμα της εποχής. Οι μάσκες με αναφορές σε πολιτικούς βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, με τις προτιμήσεις αρκετών να στρέφονται σε πρόσωπα της διεθνούς πολιτικής σκηνής, όπως η Μέρκελ και ο Σόιμπλε.

Οι αποκριάτικες μεταμφιέσεις βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω ημερών, ενώ όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γνωστός Βολιώτης έμπορος Κώστας Μπιντάκας, «ο κόσμος ενδιαφέρεται, θέλει να αγοράσει στολές, να χαρεί. Από την πλευρά μας, ως επαγγελματίες, μειώσαμε αρκετά τις τιμές, με γνώμονα την κρίση, προσφέροντας παράλληλα μεγάλη ποικιλία σχεδίων, ακολουθώντας τις τάσεις της μόδας για την εξυπηρέτηση του κόσμου».

Ο ίδιος επαγγελματίας αναφέρει ότι οι Βολιώτες αγοράζουν στολές και αξεσουάρ, αποκριάτικα καπέλα, βαφές μαλλιών, περούκες, μουστάκια, προκειμένου να συμμετάσχουν στο γιορτινό κλίμα των ημερών.

Τα παιδιά έχουν τον πρώτο λόγο στη γιορτινή ατμόσφαιρα και οι γονείς φροντίζουν, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, να τους αγοράσουν αποκριάτικες στολές.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι φέτος στα μικρά παιδιά οι πιτζαμοήρωες, οι στολές Φρόζεν, που έχουν το προβάδισμα σε σύγκριση με τις κλασικές αποκριάτικες προτάσεις. «Παράλληλα με τα παιδιά, έρχονται και πολλοί μεγάλοι, οι οποίοι αναζητούν οικονομικές λύσεις για να ξεφαντώσουν» επισημαίνει ο κ. Μπιντάκας.

Οι αποκριάτικες στολές που επιλέγουν τα παιδιά έχουν αναφορές σε περιπετειώδεις ήρωες, όπως Ασασίνο, Ντέστινυ, ομάδα ΔΙΑΣ, ομάδα Ζ, νίντζα, με τα κοριτσάκια να γοητεύονται από τις μικρές πριγκίπισσες και τις νεράιδες και ταυτόχρονα από την Κάτγουμαν, τους καουμπόηδες και τις ινδιάνες.

Οι ενήλικες ζητούν, αντίστοιχα, κλασικές στολές, όπως ινδιάνους, πειρατές αλλά και κλασικούς ήρωες, προκειμένου να συμμετάσχουν στο αποκριάτικο ξεφάντωμα, διανθίζοντας με ευχάριστες πινελιές την καθημερινότητά τους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου