ΤΟΠΙΚΑ

Αρωμα πρόωρων εκλογών στο Αχιλλοπούλειο

αρωμα-πρόωρων-εκλογών-στο-αχιλλοπούλ-116952

Μεθοδεύσεις ώστε να επισπευστούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ κ. Νίκος Χαυτούρας, βάζοντας μάλιστα «στο κάδρο» και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίο Δραμητινό.

Ο κ. Χαυτούρας, με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ άφησε αιχμές ότι υπάρχει πολιτικός δάκτυλος που υποκινεί την επίσπευση των εκλογών, προκειμένου να εκλεγεί νέο συμβούλιο, το οποίο θα είναι αρεστό στη Διοίκηση και δεν θα είναι απέναντι στη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας, στηλιτεύοντας τα κακώς κείμενα.

Να σημειωθεί, πως το θέμα της επίσπευσης των εκλογών, τέθηκε στο ΔΣ της ΕΙΝΚΥΜ από γιατρούς-μέλη της Ενωσης με βάση μία διάταξη του καταστατικού, η οποία όμως σύμφωνα με τον κ. Νίκο Χαυτούρα δεν είναι δεσμευτική. Επιπλέον, όπως σημειώνει ο ίδιος, η θητεία της σημερινής διοίκησης δεν έχει λήξει ακόμη, καθώς είναι τριετούς διάρκειας, και από τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, έχουν συμπληρωθεί δύο χρόνια και δύο μήνες.

«Έχουμε γίνει ενοχλητικοί στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τον κ. Δραμητινό, επειδή αναδεικνύουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και καταγγέλλουμε την ανακολουθία των δεσμεύσεων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της υγείας. Για αυτό και ομάδα γιατρών με επικεφαλής συνάδελφο ο οποίος συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, σε συνεργασία με τη Διοίκηση, μεθοδεύουν την κάθοδο άλλου ψηφοδελτίου και την ανατροπή του σημερινού συμβουλίου της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών» υποστήριξε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Χαυτούρας.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών επικαλέστηκε ακόμη διάφορα περιστατικά, τα οποία σύμφωνα με την προσωπική του εκτίμηση, έχουν πυροδοτήσει κατά καιρούς ένταση μεταξύ της ΕΙΝΚΥΜ και της Διοίκησης του Αχιλλοπούλειου, όπως η αποκάλυψη ότι ιδιώτης γιατρός βρισκόταν χωρίς άδεια μέσα στα χειρουργεία, θέμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Με αφορμή εκείνο το περιστατικό, ο ίδιος είχε κληθεί σε απολογία. Ωστόσο μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, που έκανε λόγο για «τρομοκράτηση γιατρών», το όλο θέμα πάγωσε.

Πάντως η επίσπευση ή μη των εκλογών αναμένεται να απασχολήσει την αυριανή έκτακτη συνέλευση της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών στη 1.30 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του ισογείου της νέας πτέρυγας του Αχιλλοπούλειου. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αναμένεται να συζητηθούν όλες οι απόψεις και να ληφθούν αποφάσεις για το αν θα στηθούν τώρα κάλπες ή με τη συμπλήρωση τριών χρόνων, που λήγει η θητεία του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της ΕΙΝΚΥΜ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου