ΤΟΠΙΚΑ

Ματαίωση λόγω της αποχής όλων των πλειστηριασμών

ματαίωση-λόγω-της-αποχής-όλων-των-πλει-117076

Ματαιώθηκαν χθες για άλλη μία φορά οι πλειστηριασμοί ακινήτων στο Ειρηνοδικείο Βόλου, καθώς οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν την αποχή που έχουν κηρύξει από την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Στο Ειρηνοδικείο Βόλου χθες είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν τρεις εκποιήσεις ακινήτων. Η μία αφορούσε σε κατάστημα τεχνικής εταιρείας, η δεύτερη σε οικόπεδο με ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και η τρίτη σε ισόγεια κατοικία επίσης στον Βόλο.

Εντούτοις, στα δικαστήρια δεν παρουσιάστηκε κανένας συμβολαιογράφος, καθώς η συμμετοχή στην αποχή είναι καθολική.

Παρόλα αυτά στο προαύλιο των δικαστηρίων παρέμειναν συγκεντρωμένοι έως και τις 5 το απόγευμα μέλη της Κίνησης Πολιτών Κατά των Κατασχέσεων Πλειστηριασμών, εκπρόσωποι κομμάτων και συλλογικοτήτων.

Ανάμεσά τους ήταν και επιχειρηματίες που διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς των ακινήτων τους, οι οποίοι πάντως δεν θέλησαν να κάνουν καμία δήλωση για το θέμα.

Η αποχή των συμβολαιογράφων

Οι συμβολαιογράφοι του Βόλου όπως είναι γνωστό απέχουν από τους συμβατούς και μη πλειστηριασμούς μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2018, οπότε θα συγκληθεί η ομάδα εργασίας του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για να προχωρήσει σε βελτιωτικές ενέργειες στο παρόν νεοεγκριθέν νομοθετικό πλαίσιο. Οι συμβολαιογράφοι διεκδικούν προστασία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ανάληψη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τροποποιήσεις διατάξεων του Κώδικα Συμβολαιογράφων.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου