ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν επανεξέταση των συντάξεων

ζητούν-επανεξέταση-των-συντάξεων-118364

Το αίτημα της επανεξέτασης των συντάξεων των Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης διατυπώνεται εγγράφως στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από τη Ενωση Αναπήρων – Θυμάτων Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης Μαγνησίας, με την επισήμανση ότι πρέπει να δοθεί «δίκαιη λύση, ώστε να μπορούν αξιοπρεπώς να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα τελευταία χρόνια της ζωής τους».

Στην ίδια επιστολή υπογραμμίζεται ότι: «Οι Ανάπηροι, τα Θέματα Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης, αυτοί που έδωσαν για την Πατρίδα την αρτιμέλειά τους και τους προστάτες τους στους εκάστοτε πολέμους, λαμβάνουν συντάξεις πείνας από 420 έως 650 ευρώ».

Απευθυνόμενοι στον Πρωθυπουργό, οι συντάκτες της επιστολής, αναφέρουν:

«Αν ήταν ο πατέρας ή η μητέρα η δική σας και έπαιρνε αυτή τη σύνταξη που σας γράφουμε, θα ήταν ικανοποιημένοι; Εάν αυτά που γράφουμε νομίζετε ότι δεν αληθεύουν, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να ζητήσετε να σας δοθούν τα στοιχεία των Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης για το αληθές. Εμείς κ. Πρωθυπουργέ, αντιπροσωπεύουμε την Τάξη των Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης, αυτό τον κόσμο που πρόσφερε για την Πατρίδα, αν μη τι άλλο, τη ζωή τους και την αρτιμέλειά τους. Θέσατε το θέμα των συντάξεων των Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης, μέσα σε αυτά τα πολυνομοσχέδια που ψηφίζετε; Αγνοείτε αυτόν τον κόσμο που πρόσφερε για την Ελλάδα. Ζητάμε να επανεξετάσετε το θέμα των συντάξεων των Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης και να δώσετε τη δίκαιη λύση, ώστε να μπορούν αξιοπρεπώς να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα τελευταία χρόνια της ζωής τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου