ΤΟΠΙΚΑ

Νέα αναβολή της συνεδρίασης του ΟΛΒ για τον χώρο του «Ιάσωνα»

νέα-αναβολή-της-συνεδρίασης-του-ολβ-γι-119092

Συγκλήθηκε, αλλά ούτε χθες κατέληξε σε απόφαση η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, σχετικά με τον ενδιαφερόμενο στον οποίο θα «κλειδώσει» η εκμετάλλευση έκτασης στο ισόγειο κτίριο του λιμένα, το κτίριο «Ιάσων», έκτασης 1.043 τετραγωνικών μέτρων.

Για την εκμετάλλευση του χώρου, όπως είναι γνωστό, είχαν καταθέσει προσφορές τρεις ενδιαφερόμενοι, ένα μάρκετ ελληνικών συμφερόντων, ένα τεχνικό γραφείο ντόπιων επιχειρηματιών και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Ωστόσο, στην πορεία της διαδικασίας η πρόταση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας απορρίφτηκε, καθώς οι άλλες δύο προσφορές εκτιμήθηκε ότι είναι πιο συμφέρουσες για την ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου υπήρξαν διαφωνίες και αποφασίστηκε ότι απαιτείται να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση των προσφορών.

Η συζήτηση όμως που άνοιξε για τα υπέρ και τα κατά της κάθε επένδυσης φαίνεται ότι τελικά κρατάει δέσμιο ολόκληρο το λιμάνι και την πόλη. Την περασμένη Τσικνοπέμπτη, το προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς μέλη του Δ.Σ. δεν παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση, και έτσι το συμβούλιο αναβλήθηκε. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβολή είχε αποδοθεί στο ιδιαίτερο της ημέρας, το τσίκνισμα.

Ορίστηκε λοιπόν νέα συνεδρίαση για χθες Τρίτη, όμως και πάλι δεν λήφθηκε απόφαση. Το σφικτό χρονοδιάγραμμα που δόθηκε προκειμένου οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να παρουσιάσουν βελτιωμένες τις προτάσεις τους, είχε σαν αποτέλεσμα να μην παρουσιαστούν τελικά στο συμβούλιο.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, που ρωτήθηκε, απάντησε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί τελικά αύριο Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι, επιβεβαιώνοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν προσήλθαν στο τραπέζι του διαλόγου.

Ο κ. Σταυριδόπουλος φαίνεται ότι ενδιαφέρεται να διεξαχθεί μία διαδικασία που θα διασφαλίζει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και δόθηκε μια νέα σύντομη παράταση στις ενδιαφερόμενες εταιρείες, ώστε να καταθέσουν βελτιωμένες τις προτάσεις τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου