ΤΟΠΙΚΑ

Πιστώσεις για αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία εξασφάλισε ο Δήμος Ζαγοράς -Μουρεσίου

πιστώσεις-για-αποκατάσταση-ζημιών-απ-119624

Τα σημαντικά αποτελέσματα των στοχευμένων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου για την αποκατάσταση ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αποτυπώνουν οι εξελίξεις μετά τις συναντήσεις που είχε στα συναρμόδια Υπουργεία ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης.

Αξιοποιώντας στο ακέραιο τη διαδικασία και τα χρονοδιαγράμματα από την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο Δήμαρχος είχε συνάντηση σήμερα με παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου και παρουσίασε τον φάκελο τεκμηρίωσης για τα έργα που πρέπει να γίνουν σε υποδομές, δίκτυα κ.α. τα οποία υπέστησαν μεγάλες ζημιές από την καταστροφική μανία των καιρικών φαινομένων που έπληξαν το Πήλιο.

Ο κ. Κουτσάφτης έλαβε τη διαβεβαίωση πως το αμέσως προσεχές διάστημα ο Δήμος θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση ζημιών στην αγροτική οδοποιία, σε δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης κ.α.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου είχε στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Δέδε στον οποίο εξέθεσε τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην παραλιακή οδό του Αη Γιάννη με την καταστροφή τμήματος της οδού και υπόγειων δικτύων.

Ο κ. Δέδες δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση των έργων που προβλέπει η μελέτη και σε δέκα περίπου ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς πίστωσης στον Δήμο ο οποίος θα πρέπει να αποδεχτεί τη χρηματοδότηση και να δημοπρατήσει το έργο.

“Δίνουμε μάχη με το χρόνο ώστε να ενεργοποιηθούν όλες οι διαδικασίες στο θεσμικό και χρονικό πλαίσιο της κήρυξης του Δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με την πολύτιμη συμπαράσταση της Υφυπουργού Οικονομικών κ. Κατερίνας Παπανάτσιου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και φυσικά την κατανόηση των αξιωματούχων της κεντρικής κυβέρνησης, υλοποιούμε τον προγραμματισμό για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης.

Θα διατηρήσουμε την επαυξημένη εγρήγορση των υπηρεσιών του Δήμου μας, τις οποίες πρέπει να ευχαριστήσω για την ανταπόκριση στα πιεστικά χρονοδιαγράμματα και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να δρομολογηθούν το ταχύτερο οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών”, κατέληξε ο κ. Κουτσάφτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου