ΤΟΠΙΚΑ

Με συσπείρωση απαντούν οι έμποροι στα προβλήματα

με-συσπείρωση-απαντούν-οι-έμποροι-στα-121241

Ενωμένους και συσπειρωμένους προκειμένου να ξεπεράσουν τα προβλήματα, τα οποία έχουν συσσωρευτεί και έχουν δημιουργήσει ένα δυσμενές κλίμα, βρίσκει η αρχή του 2018 τους έμπορους του Βόλου. Στην προχθεσινή εκδήλωση κοπής της πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας στο κέντρο Κ.Χ. παραβρέθηκε πλήθος κόσμου.

Δίπλα στους εμπόρους ήταν και ο αιρετός δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Στεφόπουλος και Αποστόλης Ζαρκάδας – Βεργής, ο πρόεδρος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης κ.α.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Αποστόλης Οντόπουλος, τόνισε ότι «ο καινούργιος χρόνος δεν ξεκινάει με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς. Όμως, βρίσκει τους έμπορούς συνεπείς, αποφασισμένους, ενωμένους περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Είναι συγκινητικό που πολλοί συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στην κοπή πίτας και γενικότερα δείχνουν στροφή στα πρωτοβάθμια σωματεία. Κατανοούν ότι οι ανάγκες της εποχής είναι τέτοιες που αν δεν δείξουμε την απαραίτητη συσπείρωση, δεν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα».

Το 2017 ήταν δύσκολη χρονιά, όπως οι χρονιές της κρίσης που πέρασαν. «Θεωρούσαμε ότι θα πάμε σε τροχιά σταθεροποίησης. Όμως, και πάλι βλέπουμε ότι δεν φτάσαμε σε σημείο για να ακολουθήσει η ανάπτυξη. Και δυστυχώς, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας», είπε.

Οι έμποροι πίστευαν ότι είχαν φτάσει στον πάτο του βαρελιού, αλλά διαψεύστηκαν. Ο κ. Οντόπουλος επισήμανε ότι αν και είχαν μία καλή θερινή περίοδο, ωστόσο οι γιορτές που ακολούθησαν δεν κύλησαν ικανοποιητικά, ενώ και οι πρώτοι μήνες του 2018 είναι εξαιρετικά δύσκολοι, με αποτέλεσμα οι έμποροι να είναι αποδυναμωμένοι. «Ελπίζουμε ότι το κλίμα θα αντιστραφεί και βάζουμε τα δυνατά μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι έμποροι διεκδικούν την επιβίωση των καταστημάτων τους και των οικογενειών τους, ενωμένοι. Αυτό επισήμανε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Τσέλιος, ο οποίος ευχήθηκε το φλουρί της πίτας να σημάνει την έναρξη της ανάκαμψης.

«Το 2017 που έφυγε ήταν ακόμη μία άσχημη χρονιά. Ακόμη, μία φορά οι πολιτικοί μας δεν σκεφτήκαν ότι οι έμποροι είναι άνθρωποι, ότι οι 120 δόσεις που έκαναν είναι πάζλ για σκληρά νεύρα. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά βλέπουμε την κοροϊδία και ότι δεν μας θέλουν. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ενωμένοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρά τη μεγάλη κρίση, οι έμποροι αντέχουν ακόμη. Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου και Γερουσιαστής του Ελληνικού Εμπορίου, Αλέξανδρος Μαγαλιός, επισήμανε ότι οι μικρομεσαίοι θέλουν στήριξη από την τοπική κοινωνία. «Όσο αντέχουμε εμείς, θα υπάρχει κίνηση στην πόλη. Καλούμε λοιπόν τους φίλους και τους καταναλωτές να στηρίζουν πάντοτε τα τοπικά καταστήματα», προέτρεψε ο ίδιος.

Τιμητικές πλακέτες

Στην εκδήλωση ο κ. Οντόπουλος απένειμε τιμητικές πλακέτες στον απερχόμενο πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Κωνσταντίνο Τσέλιο για τη συνδικαλιστική του δράση, ενώ βράβευσε και τα καταστήματα που συγκέντρωσαν την πιο υψηλή βαθμολογία για την καλύτερη χριστουγεννιάτικη βιτρίνα 2017, που ήταν η «ΑΦΗ» της κ. Καλοπήτα – Σαμαρά Βασιλικής (πρώτη θέση), το «HOUSE» του κ. Μιχαλόπουλου Παρασκευά (δεύτερη θέση) και τα καταστήματα «ΒΑΣΩ» της κ. Κλεφτάκης Βασιλικής και «QUEEN BOUTIQUE» της κας Ραμματά Λυδίας (που ισοψήφησαν στην τρίτη θέση).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου