ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα ενότητας στις δυνάμεις της αριστεράς

κάλεσμα-ενότητας-στις-δυνάμεις-της-αρ-483049

«Κάλεσμα ενότητας και αγωνιστικής συστράτευσης στις δυνάμεις της αριστεράς» απηύθυνε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Απόστολος Παπατόλιας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ του Νομού Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα στο μήνυμά του ο κ. Παπατόλιας, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Φίλες και φίλοι,

την περασμένη Κυριακή στείλατε πολλαπλά μηνύματα άρνησης στην κεντρική εξουσία για την άνιση κατανομή των βαρών στους πολίτες προκειμένου να αντιμετωπίσομε τη σημερινή κρίση.

Καλώς πράξατε!

Τώρα όμως είναι η ώρα να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις για μια περιφερειακή ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Οι δυνάμεις της αριστεράς ήταν και θα παραμείνουν στην πλευρά της κοινωνικής αλλαγής και των αγώνων για τη δίκαιη κατανομή του πλούτου. Σήμερα, για άλλη μια φορά, η στάση σας θα είναι καθοριστική για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Θέλω να σας καλέσω να αναλογιστείτε τη μεγάλη ευθύνη που έχουμε ως Θεσσαλοί πολίτες να μη δώσουμε λευκή επιταγή στις δυνάμεις που ταυτίζονται με τον εφιάλτη του νεοφιλελευθερισμού και της οπισθοδρόμησης. Αν στο πρώτο γύρο η αποχή, το λευκό, το άκυρο και η στήριξη των αριστερών ψηφοδελτίων σηματοδοτούσε μια υγιή στάση διαμαρτυρίας, στο δεύτερο γύρο μια ψήφος άρνησης δίνει συγχωροχάρτι σ’ αυτούς που μας οδήγησαν στην πολιτική και κοινωνική χρεοκοπία.

Φίλες και φίλοι, σας καλώ να ενώσουμε τον αγωνιστικό βηματισμό μας για μια δίκαιη Θεσσαλία, διεκδικητική και απαλλαγμένη από κάθε λογής κυβερνητικούς ή κομματικούς κηδεμόνες. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Μας ενώνουν οι κοινοί αγώνες για τη διαφύλαξη των δημόσιων αγαθών, για το βάθεμα της τοπικής δημοκρατίας, την προστασία των κοινωνικά αδύναμων. Μας ενώνει η συλλογική μας αντίσταση απέναντι στον κρατικό συγκεντρωτισμό.

Από την πλευρά μου, ως άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, έχω αποδείξει έμπρακτα ότι ξέρω να λέω τα μεγάλα «όχι», όταν και όπου χρειαστεί για να προασπίσω τα συμφέροντα του τόπου μου. Το απέδειξα με τον αγώνα μου στους δρόμους για τα «ληστρικά» διόδια, με το «παρών» στις δίκαιες κινητοποιήσεις των αγροτών, με τις εκατό και πλέον λαϊκές συνελεύσεις που κάναμε στη Μαγνησία. Το απέδειξα ακόμα με κοινωνικές πρωτοβουλίες σε θέματα που άλλοι δεν τολμούσαν να τα αγγίξουν, όπως οι μετανάστες, οι τοξικομανείς, οι κακοποιημένες γυναίκες, οι άνεργοι, οι συμπολίτες μας με αναπηρίες. Το απέδειξα όταν κατήγγειλα δημοσίως τα νοσηρά και προσβλητικά σενάρια κύκλων των Αθηνών, για δήθεν συμπόρευση των αγωνιστών του ΚΚΕ με τις δυνάμεις του χθες.

Φίλες και φίλοι, το κάλεσμα που σας απευθύνω ούτε μπορεί ούτε πρέπει να έχει προεκλογική χρήση. Είναι ένα κάλεσμα να συνεχίσουμε μαζί, ώστε να διαμορφώνουμε στην πράξη τις πολιτικές για μια κοινωνικά δίκαιη Περιφέρεια πέρα και έξω από ιεραρχικές εντολές και υποδείξεις. Εσείς θα είστε, όπως και κάθε ενεργός πολίτης του τόπου μας, το ανάχωμα και η δύναμή μας απέναντι στα κυβερνητικά και κομματικά αφεντικά.

Η ανάγκη να πορευθούμε μαζί προβάλλει ιδιαίτερα επιτακτική στη σημερινή εποχή που απαξιώνεται το πολιτικό σύστημα και οι πολίτες γυρνούν την πλάτη τους στη συλλογική δράση.

Η επικράτηση, παροδική ελπίζουμε, των νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων στην Ευρώπη ήταν η κύρια αιτία που οξύνθηκαν τα κοινωνικά προβλήματα των λαών και έφεραν το μαρασμό και την ύφεση στις τοπικές κοινωνίες. Σ’ αυτό το ζοφερό σκηνικό δεν πρέπει να επιλέξουμε την παθητική στάση. Οι δυνάμεις της αριστεράς έχουν ιστορικό χρέος να ανασυγκροτηθούν, να συσπειρωθούν, να πείσουν τους πολίτες και να επηρεάσουν θετικά τις εξελίξεις.

Φίλες και φίλοι, είμαι ένας από εσάς. Η νέα αιρετή περιφέρεια μπορεί να γίνει το στρατηγείο της δίκαιης Θεσσαλίας, το αποκούμπι του κοινωνικά αδύναμου και ο ζωντανός χώρος έκφρασης των δυνάμεων της αλλαγής. Σας καλώ να καθορίσουμε μαζί και με αποφασιστικό τρόπο τις εξελίξεις στην τοπική μας κοινωνία. Σας καλώ να δυναμώσουμε τις κοινωνικές συμμαχίες με κάθε προοδευτικό πολίτη που βλέπει τα πραγματικά συμφέροντα του τόπου πέρα από τις παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές.

Σας καλώ να διαμορφώσουμε ένα κοινό αυτοδιοικητικό μέτωπο, που θα δώσει τη νίκη σε όσους ξέρουν να συμπορεύονται με τα κοινωνικά κινήματα.

Η ευθύνη για μια κοινωνικά δίκαιη Θεσσαλία είναι στα χέρια σας».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου