ΤΟΠΙΚΑ

Κυρανάκης από τον Βόλο: Στημένη η υπόθεση της Novartis

κυρανάκης-από-τον-βόλο-στημένη-η-υπόθε-123150

Η εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis είναι μια στημένη υπόθεση από την κυβέρνηση, τόνισε χθες από τον Βόλο ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ήταν επίσημος προσκεκλημένος της ΟΝΝΕΔ Βόλου στην εκδήλωση που διοργάνωσε η γαλάζια νεολαία για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, έχοντας στο πλευρό του τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστο Μπουκώρο και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βόλου Χριστόφορο Ιγγλέση, σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της εκδήλωσης κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα την ώρα που σείστηκε το Σύνταγμα με τη συμμετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Όπως είπε καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, και γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει υπέρ της Προανακριτικής Επιτροπής «ώστε να λάμψει η αλήθεια».

«Μετά από τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, όπου χιλιάδες πολίτες ένωσαν τις φωνές τους για τη Μακεδονία και έστειλαν συγκλονιστικό μήνυμα στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό της χώρας, ότι δεν μπορεί κανείς να ξεπουλά τη Μακεδονία, η κυβέρνηση τρόμαξε για αυτό και κατέφυγε στο κατασκευασμένο σκάνδαλο της Novartis.Δεν γνωρίζουν τη δικογραφία και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Πρόκειται για απεγνωσμένη προσπάθεια να αλλάξουν την ατζέντα. Προσπαθούν να παραπλανήσουν τους πολίτες. Δεν θα τους περάσει όμως» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρανάκης.

Εξαπέλυσε ακόμη σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της σε επίπεδο Δικαιοσύνης, τονίζοντας πως οι πρακτικές που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτόγνωρες για τον ίδιο τον θεσμό ενώ παρατήρησε επίσης, πως οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι το FBI είναι εκείνο που έχει υποδείξει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis στην Ελλάδα είναι ένα μεγάλο ψέμα, ενώ για τους προστατευόμενους μάρτυρες εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του κόμματός του για τους χειρισμούς του Υπ. Δικαιοσύνης.

«Θα ψηφίσουμε ναι στην Προανακριτική Επιτροπή ακόμη και εάν μέσα στο πόρισμα για την παραπομπή της υπόθεσης σε Προανακριτική γραφτούν πράγματα που δεν ισχύουν. Γνωρίζοντας τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ και τις παρεμβάσεις που κατά καιρούς έχει κάνει στη Δικαιοσύνη, όπως και αυτή που επιχειρείται τώρα είναι πολύ πιθανό να δούμε και στο πόρισμα πράγματα που δεν ισχύουν», υπογράμμισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ και συνεχίζοντας ανέφερε: «Θα πρέπει η Δικαιοσύνη να αφεθεί ελεύθερη να κάνει το έργο της. Εμείς θέλουμε μία γρήγορη και αποτελεσματική διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε να μάθει ο κόσμος όλη την αλήθεια και κυρίως να μάθει ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση, ποιος κρύβεται πίσω από ένα κατασκευασμένο σκάνδαλο που έχει σκοπό να παραπλανήσει τους Έλληνες πολίτες».

Ο κ. Κυρανάκης εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα λάβει ισχυρή λαϊκή εντολή και δεσμεύτηκε πως προτεραιότητα για την αξιωματική αντιπολίτευση ως αυριανή κυβέρνηση, θα είναι η στήριξη των νέων ανθρώπων και της παραγωγής ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

«Αργά ή γρήγορα θα γίνουν εκλογές. Δεν ξέρουμε πότε και αν το κατασκευασμένο αυτό σκάνδαλο έχει σκοπό να επηρεάσει το προεκλογικό κλίμα. Όταν γίνουν εκλογές η ΝΔ θα πετύχει μία μεγάλη νίκη, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει μία καθαρή εντολή για να κυβερνήσει τη χώρα και να την κάνει καλύτερη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Χρειαζόμαστε αλλαγή κυβέρνησης και αλλαγή νοοτροπίας. Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίζει τον Έλληνα εργαζόμενο και την ελληνική επιχείρηση εντελώς διαφορετικά. Όσο περισσότερο δουλεύει και όσα περισσότερα πετυχαίνει, τόσο περισσότερο να επιβραβεύεται. Για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας, ο μόνος τρόπος να πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης είναι οι άνθρωποι να έχουν κίνητρο να εργαστούν, κίνητρο να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι», κατέληξε ο κ. Κυρανάκης.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Βόλου πραγματοποιήθηκε στο καφέ DUOMO, το οποίο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από νεολαίους της οργάνωσης αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου