ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο σήμερα ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής

στον-βόλο-σήμερα-ο-ευρωβουλευτής-ν-χου-123630

Τον Βόλο θα επισκεφθεί σήμερα ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Στις 11:30π.μ. στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΜ-Θ) (Δημητριάδος με Φιλελλήνων, 1ος όροφος) θα συναντηθεί με φορείς-επιτροπές πολιτών, και στις 12.30μμ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Στις 6.30 μμ, ο κ. Νίκος Χουντής θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της ΛΑΕ Βόλου, στο Δημαρχείο Βόλου, όπου και θα αναπτύξει τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας.

Στις 9μμ θα παραστεί στην εκδήλωση της ΛΑΕ Βόλου, στο Μουσικό Καφενείο «Η ΦΩΛΙΑ».

Στο μεταξύ, την πιστή εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων αντιεργατικών μεταρρυθμίσεων και μάλιστα με την «ισχυρή δέσμευση των ελληνικών αρχών», θεωρεί ως εργαλείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, χαρακτηρίζοντας ως ένα «ενδεχόμενο» τα πρόσθετα μέτρα του Eurogroup για την αναδιάρθρωση του χρέους, που η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει προεκλογική της σημαία. Αυτό προκύπτει από απάντηση που έδωσε σε γραπτή ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Μαγνησίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής σε ερώτησή του ζητούσε από την Κομισιόν να σχολιάσει έρευνες οικονομολόγων που χαρακτηρίζουν το μακροοικονομικό σενάριο που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση Τσίπρα για την παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3.5% μέχρι το 2022 και 2% μέχρι το 2050, ως οικονομικά και κοινωνικά μη βιώσιμό.

Στην απάντησή του ο Επίτροπος Μοσκοβισί, αφού υπερασπίζεται την απόφαση δανειστών και κυβέρνησης για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, βασιζόμενος στην διεθνή εμπειρία, που ωστόσο δεν αφορά χώρες που έχουν απολέσει το 25% του ΑΕΠ τους, υπογραμμίζει ότι «ο υψηλός δείκτης δημόσιου χρέους προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν και οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες που προκύπτουν από την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους καταδεικνύουν την ύπαρξη σοβαρών ανησυχιών σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους».

Στη συνέχεια της απάντησής του ο Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζει ότι «Τα προβλήματα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, μεταξύ άλλων μέσω της απρόσκοπτης εφαρμογής του εκτεταμένου προγράμματος μεταρρύθμισης που περιέχεται στο συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας (ΣΜΣ), διαδικασία η οποία απαιτεί ισχυρή δέσμευση από πλευράς των ελληνικών αρχών», σημειώνοντας παράλληλα ότι «ενδέχεται» να απαιτούνται πρόσθετα μέτρα για το χρέος, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου