ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η μάχη στο «Κίνημα Αλλαγής» για την εκλογή συνέδρων

ξεκινά-η-μάχη-στο-κίνημα-αλλαγής-για-124082

Τους κανόνες διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη των συνέδρων για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπεύθυνος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δεοντολογίας και Διαδικασιών του Νομού κ. Φώτης Λαμπρινίδης.

Στο πολυσέλιδο κείμενο της τελικής εγκυκλίου, κωδικοποιούνται οι κανόνες που θα ισχύσουν στην ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα εκλογικά κέντρα, που είχε διεξαχθεί και η ψηφοφορία για την εκλογή επικεφαλής, δηλαδή: Τρία εκλογικά τμήματα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, ένα στο εκλογικό τμήμα της Νέας Ιωνίας, στο Βελεστίνο, στο Στεφανοβίκειο, στον Αλμυρό, στη Σούρπη, στην Πορταριά, στη Ζαγορά, στην Αργαλαστή, στο Τρίκερι, στη Σκιάθο, στη Σκόπελο και στην Αλόννησο.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είχαν εγγραφεί ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής κατά τη διαδικασία εκλογής Επικεφαλής του την 12η Νοεμβρίου 2017 ή εγγραφούν ηλεκτρονικά μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.

Για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία θα καταβάλλεται ένα ευρώ. Ποσοστό, τουλάχιστον, τριάντα τοις εκατό (30%) των συνέδρων από κάθε Δήμο, δημοτικό διαμέρισμα θα είναι από κάθε φύλο.

Για τις ανάγκες της διαδικασίας, θα λειτουργήσει ιστοσελίδα με την ονομασία «kinimaallagis.gr» στην οποία θα αναρτώνται αποφάσεις, πληροφορίες, οδηγίες και εγκύκλιοι. Μέσω της ιστοσελίδας αυτής θα γίνεται η επικαιροποίηση των στοιχείων των μελών. Επίσης, μέσω της ιστοσελίδας ξεκίνησε η εγγραφή νέων μελών που θα διαρκέσει μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου.

Η κατανομή των εκλεγμένων συνέδρων στους δήμους και τα δημοτικά διαμερίσματα θα γίνει με δύο κριτήρια. Του πληθυσμού των Δήμων και των δημοτικών διαμερισμάτων, όπως αυτός έχει καταγραφεί κατά την τελευταία εθνική απογραφή του Μαρτίου του 2011 και των εκλογέων που έλαβαν μέρος στη ψηφοφορία στις 12 Νοεμβρίου του 2017.

Υποψήφιος για σύνεδρος μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέλος του Κινήματος Αλλαγής. Οι υποψηφιότητες θα κατατίθενται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα «kinimaallagis.gr» και ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να καταβάλει, ηλεκτρονικά, το ποσό των 10 ευρώ. Δεν ανακηρύσσεται υποψήφιος, ούτε δικαιούται να λάβει κάρτα συνέδρου, όποιος δεν είναι ταμειακώς εντάξει. Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2018. Μέχρι την 1η Μαρτίου μπορεί να υπάρξει απόσυρση της υποψηφιότητας.

Για την οργάνωση και τη λειτουργία των εκλογικών κέντρων, η επιτροπή έχει ήδη δημιουργήσει ένα δίκτυο στελεχών, το «Δίκτυο Εμπιστοσύνης».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου