ΤΟΠΙΚΑ

Δίκη 5 Βολιωτών για τον παράνομο οίκο ανοχής στο κέντρο της πόλης

δίκη-5-βολιωτών-για-τον-παράνομο-οίκο-αν-124180

Άρχισε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας η δίκη τεσσάρων Βολιωτών, τριών ανδρών ηλικίας 48, 68 και 51 ετών και μίας γυναίκας ηλικίας 56 ετών για υπόθεση σωματεμπορίας. Την υπόθεση είχε εξιχνιάσει το Νοέμβριο του 2016 η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, μετά από «ντου» σε παράνομο οίκο ανοχής στο κέντρο της πόλης με βιτρίνα μπαρ.

Με το πρόσχημα παροχής υπηρεσίας σερβιτόρας, οι κατηγορούμενοι προσλάμβαναν αλλοδαπές γυναίκες που είχαν μεγάλη ανάγκη να βρουν εργασία και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση τους, τις εξωθούσαν να εκδίδονται έναντι αμοιβής.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει στο βάθος του μπαρ το κρυφό δωμάτιο για τις παράνομες πράξεις, οι οποίες εκτιμάται ότι ελάμβαναν χώρα από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2016 έως και το Νοέμβριο του ιδίου έτους, οπότε και εξαρθρώθηκε η οργάνωση.

Χθες στο Δικαστήριο εξετάστηκαν δύο μάρτυρες, ένας αστυνομικός και μία γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός αναφέρθηκε σε όλες τις συνομιλίες που καταγράφηκαν στο πλαίσιο της παρακολούθησης.

Στα χέρια των αρχών υπάρχουν επίσης, καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, να κλείνουν τα ραντεβού αλλά και να συζητούν για τις επιδόσεις των γυναικών και ειδικά για μία, η οποία φαίνεται ότι είχε μεγάλη πελατεία.

Η γυναίκα που εξετάστηκε ως μάρτυρας, υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν ασκούταν σε βάρος της βία και ότι όλα γίνονταν με τη θέλησή της.

Οι τέσσερις Βολιώτες, εκ των οποίων οι δύο είχαν κρατηθεί μετά την απολογία τους στην Ανακρίτρια Βόλου, κατηγορούνται για σωματεμπορία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, για μαστροπεία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος, σύσταση συμμορίας σε βαθμό πλημμελήματος και παράνομη οπλοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι, οι κατηγορούμενοι απολογούμενοι στην Ανακρίτρια Βόλου είχαν υποστηρίξει ότι οι γυναίκες παρείχαν τις προαναφερόμενες υπηρεσίες χωρίς άδεια με τη θέλησή τους. Δεν γνώριζαν για τη δράση τους, όπως φέρεται να υποστήριξαν, ενώ αμφισβήτησαν και την εγκυρότητα των τηλεφωνικών συνομιλιών, που ηχογραφήθηκαν και βρίσκονταν στα χέρια των αστυνομικών αρχών.

Λόγω του προχωρημένου της ώρας η δίκη διακόπηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας και θα συνεχιστεί την Πέμπτη15 Φεβρουαρίου 2018.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου