Πανελλήνιος διαγωνισμός ρομποτικής στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-02-09, 15:58:30
Πανελλήνιος διαγωνισμός ρομποτικής στον Βόλο

Ο μεγαλύτερος πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Ερευνας και Καινοτομίας για παιδιά έρχεται για πρώτη φορά στον Βόλο και θα φιλοξενηθεί αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η τελετή έναρξης είναι στις 10 π.μ. και η τελετή λήξης στις 15:30 μ.μ..

Ο διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διεξάγεται στον Βόλο είναι και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η έναρξη του φετινού διαγωνισμού πραγματοποιείται με προκριματικούς σε Αθήνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Ξάνθη. Από τις ομάδες που συμμετέχουν, το 1/3 θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2018 στη Θεσσαλονίκη.

Στον προκριματικό του Βόλου, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη χρονιά αύριο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διαγωνίζονται περισσότερα από 100 παιδιά από Λάρισα και Καρδίτσα και Βόλο, θα διαλέξουν και θα λύσουν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικά με το νερό σε μία μεγάλη γιορτή μάθησης και διασκέδασης. Αποκλειστικοί τοπικοί συνεργάτες της διοργάνωσης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής TALOS. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι η Ε.Α.Δ.Π. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την αγορά του εξοπλισμού και την παροχή υπηρεσιών.

Το FIRST LEGO League, που για τη φετινή σχολική χρονιά 2017 - 2018 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, έχει τίτλο «HYDRO DYNAMICS» και προκαλεί περισσότερα από 300,000 παιδιά σε όλο τον κόσμο, να μάθουν τα πάντα για το νερό και την χρήση του.

Τα παιδιά, λειτουργώντας ως μικροί μηχανικοί και επιστήμονες, καλούνται να λύσουν προβλήματα και να σκεφτούν ιδέες. Ποιες είναι οι χρήσεις του νερού, πώς μπορούμε να το κινήσουμε και ποια τα οφέλη μας από αυτό; Τι μπορεί να κάνει η δύναμη της ροής και πού χρησιμοποιείται είναι μερικά από τα ερωτήματα που τα παιδιά καλούνται να απαντήσουν μέσα από την ομαδική δουλειά.

Αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που έχει ως στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και την τεχνολογία. Εκτός από την γνώση, η ενασχόληση με την Ρομποτική προάγει την επικοινωνία, την δημιουργικότητα και την διασκέδαση. Με εφαρμογή σε πολλούς τομείς και με πολλά οφέλη, η ρομποτική αποτελεί εργαλείο του μέλλοντος.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=