ΤΟΠΙΚΑ

Δεν θα προχωρήσει η β΄ φάση του Ξενία πριν να την επανεξετάσει ο Δήμος

δεν-θα-προχωρήσει-η-β΄-φάση-του-ξενία-π-851206

«Συμμεριζόμαστε τον αγώνα των περιβαλλοντικών οργανώσεων, αλλά στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια αντιφατικότητα. Όλοι ζητούν αύξηση πρασίνου, αλλά την ίδια ώρα κινητοποιούνται γιατί γίνεται δεντροφύτευση στο Ξενία», τόνισε ο κ. Βούλγαρης που υπενθύμισε ότι η δημοτική αρχή εφαρμόζει την σύμβαση παραχώρησης που είχε υπογράψει η προηγούμενη δημοτική αρχή με τον ιδιοκτήτη του Ξενοδοχείου και επανέλαβε ότι η κατασκευή πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων περιλαμβανόταν σε αυτή την σύμβαση.
Σε ό,τι αφορά στην β΄ φάση του έργου (επέκταση Ξενία )ο κ. Βούλγαρης επανέλαβε ότι θα εξεταστεί από συμβούλους του Δήμου και εκπροσώπους του ιδιοκτήτη.
«Εμείς εξετάζουμε την συμφωνία και τίποτα δεν πρόκειται να προχωρήσει, εάν δεν ολοκληρωθεί η επεξεργασία της από την πλευρά μας. Δεν θα κινηθεί η β΄ φάση, εάν δεν εξεταστεί κατά πόσο είναι δεσμευτική για την δημοτική αρχή», κατέληξε ο δήμαρχος.
Νωρίτερα η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία, που προγραμματίζει σήμερα στις 6.15 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ξενία και καλεί τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να προσέλθουν στην συγκέντρωση και να εξηγήσουν στους πολίτες τι ακριβώς προγραμματίζεται να γίνει στο πάρκο του Αναύρου, επιτέθηκε
στη δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι εάν η σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογράψει ο δήμος για την επέκταση του Ξενία αφορά κάλυψη δημόσιου χώρου, τότε θα κινηθεί δικαστικά εναντίον της δημοτικής αρχής.
Ο κ. Βολιώτης υποστήριξε ότι ο δήμαρχος εξαπατά τους πολίτες όταν μιλά για κατασκευή πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων, καθώς πρόκειται για μια πισίνα 25 μέτρων» και καταγγέλθηκε ότι από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία ζητήθηκε εγγράφως από την ΔΗΤΕΒ να απαντήσει για το τι πρόκειται να κατασκευαστεί στο πάρκο του Αναύρου και η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι θα τους παραδοθεί έγγραφο από τους νομικούς συμβούλους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου