ΤΟΠΙΚΑ

Αφρικανική σκόνη και βροχές το Σαββατοκύριακο στη Μαγνησία

αφρικανική-σκόνη-και-βροχές-το-σαββατ-125763

Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός στη Μαγνησία στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, χωρίς, ωστόσο, να εμπνέουν ανησυχία τα φαινόμενα που θα συνοδεύονται από χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές και σε ύψος άνω των 800 μέτρων.

Στο μεταξύ, αφρικανική σκόνη μεταφέρθηκε χθες στη Μαγνησία λόγω της ενίσχυσης του νοτίου ρεύματος, αλλά είναι μικρές οι ποσότητες που αιωρούνται στον αέρα της Θεσσαλίας, γεγονός που δεν εμπνέει ανησυχία, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης».

Κατά τα λοιπά, ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος σήμερα και αύριο, αλλά σταδιακά παρατηρείται αλλαγή στο σκηνικό, καθώς αναμένονται βροχές από το μεσημέρι του Σαββάτου προς την Κυριακή, που θα συνοδευτεί από πτώση της θερμοκρασίας, εξαιτίας των βοριάδων, ενώ μέχρι την Κυριακή το πρωί είναι πιθανό να χιονίσει στο Πήλιο.

«Οι βροχοπτώσεις γενικά δεν είναι έντονες, αλλά τα φαινόμενα θα σημειωθούν κυρίως στη νότια Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, ενώ θα βρέξει και στις Σποράδες» επεσήμανε ο κ. Τακούδης, ο οποίος διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

«Τα φαινόμενα είναι ήπια, οι τιμές της θερμοκρασίας δεν θα σημειώσουν σημαντική μείωση, άρα ουσιαστικά φτάνουμε στο τέλος του χειμώνα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα φέτος» υπογράμμισε ο κ. Τακούδης.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου