ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή για «μεθυσμένη» οδήγηση

στη-φυλακή-για-μεθυσμένη-οδήγηση-126355

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες μετά τη δίκη του στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ να οδηγεί Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος στο κέντρο της πόλης.

Σε έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε ο 34χρονος, διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ που αντιστοιχεί σε 2,21 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στην α’ μέτρηση, και 2,20 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρια στη δεύτερη μέτρηση, με όριο τα 0,25 μικρογραμμάρια ανά λίτρο.

Συνοδεία αστυνομικών ο 34χρονος οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο. Μάλιστα, ήταν η δεύτερη φορά που δικαζόταν για τέτοιο αδίκημα, καθώς εις βάρος του είχε μία καταδικαστική απόφαση που εκδόθηκε πριν από δύο χρόνια.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στο Δικαστήριο ότι ήταν νηστικός και κουρασμένος, και δεν κατάλαβε ότι τον είχε πειράξει το αλκοόλ. Ισχυρίστηκε ότι αισθανόταν καλά. Ήταν σε ένα φίλο του στο Πήλιο, είπε, και έπρεπε να οδηγήσει για να πάει στο σπίτι του. Είχε πιεί «δύο ρακές και τρείς μπύρες». Αλλά, όλη τη μέρα έκοβε ξύλα και ήταν νηστικός, πρόσθεσε.

Αν σας συνέβαινε να οδηγούσατε στον δρόμο, να είχατε τροχαίο και ο άλλος ο οδηγός να οδηγούσε υπό την επίδραση μέθης, τι θα του λέγατε, αναρωτήθηκε η πρόεδρος του Δικαστηρίου. Σκεφτείτε ότι μπορεί να ήταν η γυναίκα σας στο αυτοκίνητο, η οικογένειά σας, πρόσθεσε η ίδια.

«Ήσασταν τελείως χάλια» είπε ακολούθως ο Εισαγγελέας έδρας, παίρνοντας τον λόγο. Ο 34χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και στην πορεία ειδοποιήθηκε η Τροχαία Βόλου για τα περαιτέρω. «Πριν από δύο χρόνια είχατε συλληφθεί πάλι για μέθη» πρόσθεσε ο Εισαγγελέας και ζήτησε από το Δικαστήριο να εκδώσει καταδικαστική απόφαση.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε τον 34χρονο σε ποινή φυλάκισης 38 μηνών, ενώ του επέβαλε χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση των στοιχείων οδήγησης (πινακίδες και άδεια) για έξι μήνες.

Το Δικαστήριο δεν μετέτρεψε την ποινή ούτε την ανέστειλε επί τριετία. Επιπλέον, δεν έδωσε και τη δυνατότητα να ασκηθεί έφεση στην απόφαση.

Μετά την έκδοση της απόφασης, ο συλληφθείς ανέμενε συνοδεία αστυνομικών την απόφαση της Εισαγγελίας για τη φυλάκισή του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου