ΤΟΠΙΚΑ

«Ο κ. Παπατόλιας εγκατέλειψε το «σπίτι» για 4 χρόνια…»

ο-κ-παπατόλιας-εγκατέλειψε-το-σπίτι-483422

«Το πραγματικό λάθος του κ. Παπατόλια, το οποίο δεν μπορεί πλέον να διορθώσει, δεν είναι ότι «άφησε το σπίτι του» για ένα μήνα, χάρη του προεκλογικού αγώνα και της περιφερειακής συνείδησης, αλλά ότι το εγκατέλειψε στην τύχη του για τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες από το Βόλο.

Ο κ. Αγοραστός άσκησε δριμεία κριτική στον ανθυποψήφιό του και εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός σχολιάζοντας το περιεχόμενο του προγράμματος του συνδυασμού του Απ. Παπατόλια σχετικά με τα μεγάλα έργα και την ανεργία, ενώ δήλωσε ότι «θα μείνει στην ιστορία ως ο νομάρχης του τίποτα».

«Δεν χρειάζεται να πούμε εμείς πολλά», διευκρίνισε και συνέχισε: «Τα γράφει ο ίδιος ο κ. Παπατόλιας σε κείμενο που είναι ανηρτημένο στον ιστότοπο του συνδυασμού του, παραθέτοντας απόσπασμα που αναφέρεται σε μεγάλα έργα της Μαγνησίας και τα οποία συνοδεύονται από το σχόλιο ότι «υλοποιούνται με το «σταγονόμετρο» την τελευταία 8ετία».

«Αλήθεια, νομάρχης Μαγνησίας ποιος ήταν τα τελευταία 4 χρόνια;», διερωτήθη ο κ. Αγοραστός, ενώ ερωτηθείς αν μπορεί «ένας γαλάζιος περιφερειάρχης να συνεργασθεί με πράσινη κυβέρνηση» απάντησε: «Γιατί δεν ρωτάτε πως συνεργάστηκε ένας πράσινος νομάρχης με μια πράσινη κυβέρνηση επί 12 μήνες στη Μαγνησία; Τι αποκόμισε για τον τόπο του; Τίποτα. Ποια έργα προχώρησε και ολοκλήρωσε; Κανένα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Όσον αφορά στην ερώτησή σας, σας παραπέμπω στη δήλωση της υπουργού Εργασίας κας Λούκας Κατσέλη, η οποία όταν ρωτήθηκε σχετικά στο δελτίο ειδήσεων του «Μega» απάντησε: «Φυσικά και θα συνεργαστούμε με τον κ. Κ. Αγοραστό για το καλό του τόπου. Είναι εξαίρετος συνάδελφος».

Σχετικά με την προτροπή που διακινείται, όπως είπε, τις τελευταίες ημέρες «μην ψηφίζεται Λαρισαίο», σχολίασε: «Δεν αρνούμαι την καταγωγή μου, όπως ουδέποτε απέκρυψα τους στενούς και ισχυρούς δεσμούς μου με το Βόλο, τόπο καταγωγής της συζύγου μου, και αυτό είναι καμάρι.»

Ο κ. Κώστας Αγοραστός, πλαισιωμένος από τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δημ. Αλεξόπουλο, έστειλε το εξής μήνυμα στους πολίτες της Μαγνησίας: «Πριν ρίξετε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη σκεφτείτε, σας ζητώ να σκεφτείτε με τη λογική. Το μέλλον της Μαγνησίας ταυτίζεται απαραιτήτως με το πολιτικό μέλλον του κ. Παπατόλια; Θα αντέξει η Μαγνησία άλλη μια χαμένη 4ετία; Και ταυτόχρονα, να σπαταλιούνται τα χρήματα των φορολογούμενων σε σχέδια, προγράμματα και μελέτες – κυρίως σε μελέτες… – σε επιτροπές και συμβούλια χωρίς αντίκρισμα, χωρίς πρακτική εφαρμογή για τον πολίτη;»

Σχετικά με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των περιφερειακών εκλογών στη Μαγνησία, ο κ. Αγοραστός ανέφερε: «Ο κ. Παπατόλιας δηλώνει έκπληκτος για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Μαγνησία χωρίς ωστόσο να αναρωτηθεί ούτε στιγμή ποιο ήταν το πραγματικό, χειροπιαστό και ορατό έργο του τα τέσσερα χρόνια της θητείας του. Αν διέθετε ίχνος αυτοκριτικής θα περιμέναμε να πει «δικό μου είναι το λάθος που δεν κατόρθωσα τέσσερα χρόνια να ξεμπλοκάρω και να ολοκληρώσω το έργο του Περιφερειακού».

Αν σεβόταν τους πολίτες και ήθελε να κάνει πραγματική αυτοκριτική, θα περιμέναμε να παραδεχθεί «δικό μου λάθος» για τα χαμηλά ποσοστά στην περιοχή του Αλμυρού, τις Σποράδες και το Βελεστίνο επειδή τις άφησε στην τύχη τους.

Αν η φράση «δικό μου ήταν το λάθος» ήταν ειλικρινής, τότε θα παραδέχονταν ότι δεν προχώρησε στη διάρκεια της θητείας του σε καμία ουσιαστική παρέμβαση για να σταματήσει ή έστω να περιορίσει τα «λουκέτα» σε εργοστάσια και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Μαγνησίας.

«Το έλαβα το μήνυμα…», μας είπε. Το έλαβε όμως αργά, μετά από μια χαμένη για τη Μαγνησία τετραετία.

Εν τέλει το λάθος του κ. Παπατόλια, το οποίο γίνεται αντιληπτό από τον κάθε Θεσσαλό πολίτη είναι ότι πριν μια εβδομάδα μιλούσε μανιωδώς για την πανθεσσαλική συνείδηση και τις τελευταίες μέρες επιχείρησε να διαχωρίσει τη Θεσσαλία σε γειτονιές και σπίτια…

Για εμάς «σπίτι» μας είναι όλη η Θεσσαλία και διαβεβαιώνω τους πολίτες ότι γνωρίζω τα προβλήματα της Μαγνησίας από κοντά και σε βάθος και μάλιστα από πολύ παλιά».

«Υπόσχεται στους ανέργους δωρεάν… e-mail»

«Με δωρεάν … e- mail στους ανέργους προτίθεται να αντιμετωπίσει την ανεργία ο κ. Παπατόλιας, όπως αναφέρεται στη σελίδα 53 του πολυδιαφημισμένου από τον ίδιο και τους συνεργάτες του «προγράμματός» του. Στο ίδιο «πρόγραμμα» και στη σελίδα 62 ο κ. Παπατόλιας υπόσχεται σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλίας με το… Δυρράχιο της Αλβανίας, την ώρα που η κυβέρνησή του στο πλαίσιο του Μνημονίου προχωρεί στην περικοπή δρομολογίων του ΟΣΕ, την κατάργηση των μειωμένων εισιτηρίων, τη μεγάλη μείωση στις αποδοχές των εργαζομένων του ΟΣΕ», ανέφερε ο κ. Αγοραστός.

Όπως είπε, «μόνο αυτά τα δύο παραδείγματα είναι αρκετά για να αντιληφθούν οι Θεσσαλοί ότι ο κ. Παπατόλιας όχι μόνο δεν έχει πρόγραμμα για τον τόπο μας, αλλά αντίθετα, έχει συγκεκριμένη κρυφή ατζέντα στο πλαίσιο του Μνημονίου».

Και συνέχισε: «Το αποκαλούμενο «πρόγραμμα» του κ. Παπατόλια αποτελεί συρραφή κειμένων κοινοτικών εκδόσεων που μοιράζονται από τα Κέντρα Ενημέρωσης (info centers) στους μαθητές Γυμνασίων με ολίγη από κείμενα ουτοπιστικών αναζητήσεων της δεκαετίας του 90 και αποσπάσματα από αναπτυξιακές μελέτες εποχής ΜΟΠ, γραμμένο σε μια όχι απλώς ξύλινη αλλά ατσάλινη γλώσσα…

Η απόλυτη κορύφωση του «προγράμματος Παπατόλια» έρχεται στη σελίδα 64 όπου ο ίδιος κάνει αυστηρές συστάσεις στον… εαυτό του».

Σχετικά με τη διακαναλική συνέντευξη ο κ. Αγοραστός δήλωσε «είμαι της σκηνής και όχι του παρασκηνίου» και πρόσθεσε ότι «από την πρώτη στιγμή πρότεινα διαδικασίες που θα διασφαλίζουν τη συζήτηση και το αποτέλεσμά της».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου