ΤΟΠΙΚΑ

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο η υπόθεση του Μουσείου Πόλης

στο-ελεγκτικό-συνέδριο-η-υπόθεση-του-μ-128505

Στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην αυριανή δικάσιμο, συζητούνται οι γνωστές υποθέσεις με την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ για τα έργα του «Μουσείου Ιστορίας της Πόλης» και «Ανάπλαση αύλειων χώρων εκκλησιών». Η οικονομική επιτροπή το 2012 είχε καταλογίσει στην κοινοπραξία που ανέλαβε τα δύο έργα τα ποσά των 29.239,4 και 30.724,67 ευρώ, ωστόσο η απόφαση καταλογισμού ακυρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο Δήμος Βόλου έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και για την υπόθεση ορίστηκε δικάσιμος αύριο, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου.

Η υπόθεση συνδέεται με ταμειακό έλλειμμα από πρώην ταμία του Δήμου Βόλου. Η κοινοπραξία είχε αναδειχθεί ανάδοχος για την εκτέλεση του δημοτικού έργου «Δημιουργία Μουσείου Ιστορίας της Πόλης» στον Βόλο. Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου και κατόπιν των εργασιών εκδόθηκε ο 7ος λογαριασμός ποσού «85.510,42» ευρώ, ο οποίος εξοφλήθηκε από πρώην δημοτικό ταμία, χωρίς να προσκομισθεί ασφαλιστική ενημερότητα και χωρίς να παρακρατηθεί και αποδοθεί το ποσό της οφειλής της αναδόχου κοινοπραξίας στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ανερχόμενο σε 28.029,53 ευρώ.

Στη συνέχεια ο Δήμος Βόλου κατέβαλε στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ το ποσό των 29.239,44 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων προσαυξήσεων). Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, καταλόγισε τον δημοτικό ταμία υπό την ιδιότητα του ως δημοσίου υπολόγου με τις μη αποδοθείσες στο ΙΚΑ ασφαλιστικές εισφορές, που αντιστοιχούσαν στο συνολικό ποσό των 59.964,11 ευρώ, μέρος του οποίου αποτελεί το προαναφερθέν ποσό (29.934,44 ευρώ), με την αιτιολογία ότι: «….προκάλεσε έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου Βόλου, συνολικού ποσού 59.964,11 ευρώ με τις προσαυξήσεις του ΙΚΑ». Επιπλέον καταλόγισε το ποσό των 29.239, 44 ευρώ σε βάρος της κοινοπραξίας, το οποίο αντιστοιχεί στις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Με το ίδιο σκεπτικό, η οικονομική επιτροπή είχε προχωρήσει σε καταλογισμό στην κοινοπραξία και του ποσού των 30.724,67 ευρώ.

Η κοινοπραξία προσέβαλε τον καταλογισμό στο ελεγκτικό συνέδριο και η έφεση έγινε δεκτή. Κατά της απόφασης η οικονομική επιτροπή έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου