ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλοφοριακό χάος στη Γαλλίας εξαιτίας διπλοπαρκαρίσματος

κυκλοφοριακό-χάος-στη-γαλλίας-εξαιτί-128540

Μπλοκαρισμένη για περισσότερο από μισή ώρα ήταν χθες η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Γαλλίας, στο τμήμα της από την Ιωλκού έως την Τοπάλη, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη οργή και αγανάκτηση. Ένας οδηγός αυτοκινήτου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του δίπλα σε ήδη παρκαρισμένο στη Γαλλίας. Το κυκλοφοριακό κομφούζιο ήταν θέμα χρόνου να δημιουργηθεί.

Γύρω στη 1.10 το μεσημέρι πυροσβεστικό όχημα που επέστρεφε στη βάση του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου στην Αλεξάνδρας ύστερα από άσκηση, έτυχε να περνά από το σημείο. Το όχημα δεν μπορούσε να συνεχίσει τη διαδρομή του, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος.

Αυτοκίνητα κόρναραν, οδηγοί φώναζαν τι συμβαίνει, διερχόμενοι και καταστηματάρχες εξέφραζαν μεγάλη οργή και αγανάκτηση. Προς στιγμήν δεν είχε γίνει γνωστός ο λόγος του κυκλοφοριακού εμφράγματος. Κάποιοι νόμισαν ότι είχε συμβεί τροχαίο ατύχημα, άλλοι ότι είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά. Δεν είχε συμβεί όμως τίποτα από τα δύο.

Απηυδισμένοι οι πυροσβέστες συντόνιζαν τις ενέργειες του οδηγού του οχήματος της Πυροσβεστικής ώστε να φύγει από το σημείο όπου το όχημα ήταν κολλημένο, χωρίς να προκληθεί τροχαίο ατύχημα για περισσότερη από μισή ώρα.

Όλο αυτό το διάστημα ο οδηγός του οχήματος που είχε διπλοπαρκάρει δεν είχε εμφανιστεί, ενώ ένας από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παρέμενε μπλοκαρισμένος.

Άραγε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν το πυροσβεστικό όχημα δεν επέστρεφε στη βάση του αλλά περνούσε από το σημείο για παροχή βοήθειας σε κάποιο σημαντικό συμβάν; Τι θα γινόταν αν αντί για το «κολλημένο» πυροσβεστικό όχημα στη Γαλλίας με Τοπάλη, ήταν στη θέση του ένα νοσοκομειακό όχημα;

Τελικά το όχημα κατάφερε να «απεγκλωβιστεί» και να συνεχίσει την πορεία του. Όμως, καταστηματάρχες της περιοχής παρέμεναν στο σημείο.

«Έλεος πια», έλεγαν οι επαγγελματίες και παρακολουθούσαν την κίνηση των οχημάτων, φοβούμενοι ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να προκληθεί ένα νέο κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς ο οδηγός του οχήματος δεν εμφανιζόταν ενώ εμποδιζόταν η απρόσκοπτη ροή των αυτοκινήτων και μάλιστα σε ώρα αιχμής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου