ΤΟΠΙΚΑ

Δέκα δέντρα ελπίδας στα Καλά Νερά

δέκα-δέντρα-ελπίδας-στα-καλά-νερά-129724

Μηνύματα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον πλαισίωσαν τη νέα κοινωνική πρωτοβουλία της Κουζίνας Αλληλεγγύης, που προσέφερε δέκα δέντρα στην περιοχή των Καλών Νερών. Τα δέντρα φυτεύτηκαν την Παρασκευή σε διάφορα σημεία των Καλών Νερών, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Κώστα Γραμμένο και τη συμμετοχή διδασκόντων και μαθητών του τοπικού σχολείου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευαισθησίας που διακρίνει τα μέλη της «Κουζίνας Αλληλεγγύης» και των δραστηριοτήτων που αναπτύσσουμε, σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε τη συνδρομή μας και στην προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αγγελική Ιωαννίτη, «ψυχή» της προσπάθειας.

Τα δέντρα που προσφέρθηκαν αποτελούν ταυτόχρονα έκφραση ευχαριστιών και ευγνωμοσύνης για τη στήριξη κατοίκων και επαγγελματιών, στο έργο της Κουζίνας Αλληλεγγύης. Τα δέκα πλατάνια που φυτεύτηκαν, στέλνουν περιβαλλοντικά μηνύματα και υπενθυμίζουν σε όλους ότι «πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον, προκειμένου να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας» επεσήμανε η ίδια.

Στο μεταξύ, η Κουζίνα Αλληλεγγύης συνεχίζει το κοινωνικό και περιβαλλοντικό της έργο, που μεταφράζεται στην ανακύκλωση δέκα περίπου τόνων πλαστικών καπακιών, τηγανόλαδου και χαρτιού. Μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, προσφέρθηκε αναπηρικό καρότσι στους Μάγνητες τυφλούς, το Νοσοκομείο και στο ειδικό σχολείο, ενώ παράλληλα, προσφέρθηκαν χρήματα στον Σύλλογο Κωφών και Βαρήκοων, τον Ιππόκαμπο, για την κάλυψη πάγιων αναγκών, και στην περιοχή Αγίου Νεκταρίου, για να ενισχυθεί η κοινωνική προσπάθεια κατοίκων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου