ΤΟΠΙΚΑ

Αιχμηρή απάντηση του Μάκη Μπαλλή στη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ»

αιχμηρή-απάντηση-του-μάκη-μπαλλή-στη-483724

 

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε χθες ο δημοσιογράφος Μάκης Μπαλλής στην προσωπική επίθεση που δέχτηκε από την εφημερίδα «Θεσσαλία» με αφορμή την αποστολή ανακοίνωσης του συνδυασμού «Δρόμοι Συνεργασίας» για το δεύτερο γύρο.

Στο σχόλιο της που υπογράφεται από τη «Θ» επισημαίνεται: « Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Δρόμοι Συνεργασίας» του κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά συνεδρίασαν το βράδυ της Τρίτης, για να εκτιμήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και να καθορίσουν τη στάση τους για το β΄ γύρο. Κατέληξαν σε απόφαση την οποία ανέλαβε να γνωστοποιήσει στις εφημερίδες και τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς ο κ. Μάκης Μπαλλής. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς σε συνομιλία του με στέλεχος της «Θ¨».

Κορυφαίο στέλεχος του συνδυασμού ο κ. Μπαλλής, εργάζεται σε τοπική εφημερίδα, στην οποία και μόνον έδωσε για δημοσίευση την απόφαση. Άλλοτε πολιτευτής, άλλοτε δημοσιογράφος, ήταν απολύτως λογικό να μπερδέψει τους ρόλους που αναλαμβάνει. Κατόπιν αυτού κατανοητή η ενέργειά του.

Ακατανόητη όμως η σύγχυση των ρόλων που του επιτρέπει να αλλάζει κοστούμια κάθε δύο ώρες».

Αιχμηρή απάντηση από το Μάκη Μπαλλή

«Τελικά, ποιοι δεν τηρούν τη δεοντολογία; Αναρωτιέται από την πλευρά του ο Μάκης Μπαλλής στην απάντησή του προς τη ΘΕΣΣΑΛΙΑ και συνεχίζοντας τονίζει : “ Αγαπητοί συνάδελφοι της «Θεσσαλίας»

Είναι γνωστό ότι «το γαρ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», αλλά ότι θα φθάνατε στο σημείο να αμφισβητήσετε τη δεοντολογία που προσπαθώ να τηρώ επί 30 χρόνια που εργάζομαι ως επαγγελματίας δημοσιογράφος στο Βόλο, όπως και την με αποδεικτικά πραγματικότητα, ειλικρινά δεν το περίμενα. Με μεγάλη ευκολία με κατηγορείτε ότι μπέρδεψα τους ρόλους του δημοσιογράφου και του… «πολιτευτή». Εσείς, που σε όλη την προεκλογική περίοδο μπερδέψατε το ρόλο του Μέσου Ενημέρωσης με το προεκλογικό γραφείο άλλου… πολιτευτή. Με κατηγορείτε ότι «ξέχασα» να σας στείλω την ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός «Δρόμοι Συνεργασίας» του Μαργ. Πατσιαντά το βράδυ της Τρίτης, σχετικά με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και ενόψει της επαναληπτικής εκλογής της Κυριακής. Εσείς, που την περασμένη Κυριακή των εκλογών είχατε «ξεχάσει» ότι υπήρχε και αυτός ο συνδυασμός σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, αποφεύγοντας ακόμη και την απλή αναφορά του ονόματός του.

Νομίσατε ότι βρήκατε τον εύκολο στόχο, πικραμένοι ίσως από το γεγονός ότι η προσωπική μου άποψη τυχαίνει να μη συμφωνεί με τη δική σας και από τη διαπίστωση, πιθανώς, ότι τα «κουκιά» δεν γεμίζουν το τσουκάλι. Με κατονομάσατε ως υπεύθυνο «απόκρυψης» της ανακοίνωσης από τη δική σας εφημερίδα, παραβλέποντας το γεγονός ότι ποτέ δεν λειτούργησα ως γραφείο Τύπου του συνδυασμού με τον οποίο είχα την τιμή να κατέβω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Ελα, όμως, που η πραγματικότητα δεν είναι πάντα έτσι όπως θα τη θέλαμε και όπως θα μας βόλευε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως θα βόλευε τις εμφανείς σε όλη την προεκλογική περίοδο επιδιώξεις σας υπέρ συγκεκριμένου, άλλου, υποψηφίου.

Αδιάψευστος μάρτυρας το αποδεικτικό της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που σας επισυνάπτω, με το οποίο αποδεικνύεται ότι την ίδια ανακοίνωση, την έστειλε ο ίδιος αποστολέας, την ίδια ώρα (λίγο μετά τα μεσάνυχτα), και στον «Ταχυδρόμο», που τη δημοσίευσε, αλλά και στο «Νέο Τύπο» και στη «Θεσσαλία» που ΔΕΝ τη δημοσίευσε».

 

Αλλού λοιπόν είναι το πρόβλημα. Δεν ξέρω αν φταίει η αναζήτηση άλλοθι, η προσπάθεια να χλευαστεί η ανάμιξή μου στα κοινά, η αμφισβήτηση της δημοσιογραφικής μου επάρκειας ή η αγωνία για το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής, σίγουρα πάντως θα συμφωνείτε ότι δεν φταίω εγώ αν η εφημερίδα σας δεν είχε την παραπάνω ανακοίνωση (όσο περίεργο και αν φαίνεται να γίνονται ξαφνικά περιζήτητες οι ανακοινώσεις του Μαργ. Πατσιαντά).

Ελπίζω, φυσικά, ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία που τόσο την αμφισβητείτε αδίκως στο πρόσωπό μου, θα επιτρέψει τη δημοσίευση της απάντησής μου. Οχι τίποτα άλλο, αλλά για να αποκατασταθεί εν μέρει η πραγματικότητα και να αρθεί, πάλι εν μέρει, η άδικη και εν γνώσει σας, όπως αποδεικνύεται, συκοφαντική επίθεση που δέχθηκα εκ μέρους σας, καταλήγει η ανακοίνωση του δημοσιογράφου Μάκη Μπαλλή.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου