ΤΟΠΙΚΑ

Δυναμική αντίδραση των φοιτητών

δυναμική-αντίδραση-των-φοιτητών-483744

Την πρώτη τους απάντηση έδωσαν χθες φοιτητές, πανεπιστημιακοί και διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο κείμενο διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας. Πραγματοποιώντας μια δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης έκαναν γνωστή σε όλους την αντίδρασή τους στις ραγδαίες μεταβολές στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Από το πρωί συγκεντρώθηκαν στη Θόλο του κτηρίου Παπαστράτος φοιτητές, καθηγητές, ειδικό και βοηθητικό προσωπικό αλλά και οι διοικητικοί υπάλληλοι. Συζήτησαν τις επερχόμενες αλλαγές στην εκπαίδευση αλλά και τα επόμενα βήματα αντίδρασής τους.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι απέκλεισαν το σημείο μπροστά στο κτήριο Παπαστράτος και οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία τους στις κεντρικές οδούς της πόλης.

Με συνθήματα κατά των αλλαγών στην εκπαίδευση αλλά και με κοινωνικές και εργατικές προεκτάσεις οι φοιτητές, οι καθηγητές και υπάλληλοι διαδήλωσαν στην πόλη και ενημέρωναν με φυλλάδια τους πολίτες για τη θέση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η πορεία διέσχισε την οδό Δημητριάδος και έκανε μια παύση μπροστά από τα γραφεία της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα εναντίον των δύο μεγάλων κομμάτων, ζητώντας την έξοδο της χώρας από το ΔΝΤ.

Έπειτα η πορεία κατευθύνθηκε στη Νομαρχία, όπου τους διαδηλωτές του περίμεναν άνδρες των ΜΑΤ. Οι φοιτητές εκνευρίστηκαν με την παρουσία τους και φώναζαν επιτακτικά για να αποχωρήσουν.

Κοντά στους φοιτητές βρέθηκε ο Αντινομάρχης κ. Βαγγέλης Ζαχαρόπουλος ο οποίος ζήτησε από τους άνδρες των ΜΑΤ να αποχωρήσουν καθώς οι φοιτητές και οι πανεπιστημιακοί το μόνο που ήθελαν ήταν να διαμαρτυρηθούν και να συζητήσουν με εκπροσώπους της Νομαρχίας για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν και ο κ. Ζαχαρόπουλος μίλησε με τους φοιτητές, τους καθηγητές αλλά και με την πρόεδρο του συλλόγου διδασκόντων του Π.Θ. κ. Ρίκη Βαν Μπουσχότεν για τις εξελίξεις που επιφέρουν οι προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας. Μετά από αρκετή ώρα συνομιλιών ο Αντινομάρχης δεσμεύτηκε να συζητήσει και επίσημα με την πανεπιστημιακή κοινότητα σε ένα ανοιχτό διάλογο, αλλά και να τοποθετηθεί επισήμως για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της συζήτησης η πορεία επέστρεψε στη Θόλο του Πανεπιστημίου, ενώ οι διαδηλωτές ξεκίνησαν νέο γύρο συζητήσεων για τη στάση που θα κρατήσουν τις επόμενες ημέρες.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως και χθες οι φοιτητές είχαν αποκλείσει την είσοδο των γραφείων της Διοίκησης του Π.Θ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου