ΑΛΜΥΡΟΣ

Στα δύο… οι αγρότες της Μαγνησίας

στα-δύο-οι-αγρότες-της-μαγνησίας-132364

Στο συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων σήμερα οι αγρότες του Αερινού – Με το «Αγροτικό Συντονιστικό Ελλάδας» συντάχθηκε ο Αλμυρός

Χάθηκαν και οι αμυδρές ελπίδες που υπήρχαν για ενιαίο αγροτικό μέτωπο κινητοποιήσεων στη Μαγνησία. Οι αγρότες του Αλμυρού μετά από γενική συνέλευση που έγινε αρχές της εβδομάδας, αποφάσισαν να λάβουν μέρος στο νεοσύστατο όργανο «Αγροτικό Συντονιστικό Ελλάδας» μαζί με αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας και άλλων περιοχών, που τραβούν τη δική τους πορεία ξεχωριστά από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και τις αγροτικές δυνάμεις που συντάσσονται με αυτή.

Προχθές με λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που διατέθηκε δωρεάν, όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αγροτοσυνδικαλιστής του Αλμυρού Χρ. Πάντζιος, πενήντα αγρότες από την περιοχή μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που έγινε στα εγκαίνια της AGROTICA.

«Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο Αγροτικό Συντονιστικό Ελλάδας, διότι πιστεύουμε πως με μεμονωμένες κινήσεις σε επίπεδο δήμων ή και νομών, οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν θα έχουν τη δυναμική που τους πρέπει» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Χρ. Πάντζιος, εξηγώντας την επιλογή που έκαναν οι συνάδελφοί του και ο ίδιος.

Τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τον κ. Πάντζιο, αφού καθοριστεί το πλαίσιο των διεκδικήσεων που θέτει σε προτεραιότητα το νέο όργανο, θα επιδιωχθούν συναντήσεις με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων και φυσικά με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαδάκης επισήμανε ότι «εφόσον ευοδωθεί το εγχείρημα και συσταθεί το Συντονιστικό Ελλάδας, το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων, θα καθοριστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα και από κοινού».

Σήμερα στην ΑGROTICA

Οι αγρότες από το μπλόκο του Αερινού, με τα ΙΧ τους προγραμματίζουν κομβόι στη σημερινή τους άνοδο στη Θεσσαλονίκη, στο συλλαλητήριο στο περιθώριο της Agrotica.

Το ραντεβού των αγροτών είναι στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου και με πορεία θα καταλήξουν στην πλατεία της ΧΑΝΘ όπου πραγματοποιείται η διεθνής αγροτική έκθεση.

Οι αγρότες θα διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο φορολογικό και το ασφαλιστικό, καθώς όπως τονίζουν, οι αυξήσεις έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στον πρωτογενή τομέα και ζητούν να ληφθούν μέτρα για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος.

Τα βασικά αιτήματα των αγροτών είναι μεταξύ άλλων: Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων, κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες κ.ά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου