ΤΟΠΙΚΑ

Κίνημα Αλλαγής: Ο… οδικός χάρτης για το συνέδριο

κίνημα-αλλαγής-ο-οδικός-χάρτης-για-το-134508

Τους σταθμούς της πορείας προς το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής καθόρισε η γραμματεία της οργανωτικής επιτροπής στην Αθήνα, ορίζοντας παράλληλα το Συντονιστικό όργανο, το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη του προσυνεδριακού διαλόγου στη Μαγνησία.

Από την κεντρική οργανωτική επιτροπή, υπεύθυνοι της προσυνεδριακής διαδικασίας για τον νομό ορίστηκαν ο κ. Γιώργος Λυμπερόπουλος και η κ. Αμαλία Καλούση. Οι δύο προαναφερθέντες, μαζί με το τοπικό Συντονιστικό Όργανο έχουν επιφορτιστεί με τη διοργάνωση των προσυνεδριακών συγκεντρώσεων αλλά και της κεντρικής εκδήλωσης τέλος Φεβρουαρίου.

Τα μέλη που ορίστηκαν στο τοπικό Συντονιστικό όργανο, προέρχονται από όλα τα κόμματα και τις κινήσεις που «συνυπάρχουν» στο Κίνημα Αλλαγής, και είναι οι: Δημ. Κουτσούκος (από την πρόεδρο), Απ.Παπαδούλης (από το ΠΟΤΑΜΙ), Γ. Μπάρδας (από τον Γ. Καμίνη), Γαρ. Αντζούρης (από το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.), Θαν. Μακρόπουλος (από τον Ν. Ανδρουλάκη), Ν. Γραμματικός (από τη ΔΗΜΑΡ) και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σακκόπουλος.

Βάση του σχεδιασμού που εγκρίθηκε, ο προσυνεδριακός διάλογος θα διεξαχθεί σε όλες τις έδρες των περιφερειακών δήμων. Η διαδικασία θα κλείσει με μία κεντρική πολιτική εκδήλωση μέσα στον Φεβρουάριο, στην οποία θα μιλήσει κεντρικό στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής από την Αθήνα.

Οι προσυνεδριακός διάλογος επί των κειμένων που έχουν επεξεργαστεί θεματικές επιτροπές στην Αθήνα, θα διεξαχθεί το διάστημα από 15 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου.

Στις 4 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων. Θα έχει προηγηθεί άνοιγμα των μητρώων μελών προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους πήραν μέρος στην εκλογή του επικεφαλής να δηλώσουν αν θέλουν να είναι μέλη του νέου κόμματος.

Η εκλογή των συνέδρων θα γίνει ανά Καλλικρατικό δήμο με μονοσταυρία. Την επίβλεψη της εκλογικής διαδικασίας θα αναλάβει η Νομαρχιακή Ομάδα Εμπιστοσύνης, η οποία ήταν υπεύθυνη στον πρώτο και το δεύτερο γύρο των εκλογών, για την ανάδειξη προέδρου στον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς.

Το συνέδριο έχει προγραμματιστεί για τις 16-18 Μαρτίου στην Αθήνα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου