ΤΟΠΙΚΑ

Διακαναλική των Περιφερειαρχών

διακαναλική-των-περιφερειαρχών-484181

Αναλυτικά, ο Κ. Αγοραστός αναπτύσσοντας την πρότασή του επεσήμανε: «Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου διοργανώθηκαν περισσότερα από 10 Debates με τη συμμετοχή των υποψηφίων Περιφερειαρχών. Υπενθυμίζω ότι ενώ ο κ. Παπατόλιας πρότεινε στην αρχή της προεκλογικής περιόδου να διοργανωθούν 7 Debates, στη συνέχεια δεν ήθελε να μετέχουν οι επικεφαλής των υπόλοιπων 6 συνδυασμών κ. κ. Β. Μπούτας, Αστ. Ροντούλης, Κ. Πουλάκης, Δημ. Κουρέτας, Φ. Γεννηκομσίου και Θ. Ζαχαρόπουλος με αποτέλεσμα να τον καταγγείλουν γι’ αυτό οι κ.κ. Πουλάκης και Κουρέτας.

Ενόψει του δεύτερου γύρου και επειδή ο χρόνος που απομένει μέχρι την Κυριακή είναι δυστυχώς περιορισμένος, προτείνω να διοργανωθεί διακαναλικό Debate με τη συμμετοχή όλων των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και δημοσιογράφων απ’ ολόκληρη την Θεσσαλία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εκτιμώ ότι θα συμβάλλουμε στην εμπέδωση της περιφερειακής συνείδησης και φυσικά οι πολίτες της Θεσσαλίας θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν για άλλη μια φορά τις θέσεις μας.

Έγκαιρα είχα προτείνει να αναλάβει το θέμα της διοργάνωσης των τηλεοπτικών κι όχι μόνο διαλόγων η διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συνδρομή της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ώστε να μην παρατηρηθούν τα φαινόμενα που δυστυχώς παρατηρήθηκαν, όπως αυτό να διοργανώνονται τρία Debates σε τρεις διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς το ίδιο απόγευμα με αποτέλεσμα τον «κορεσμό» των πολιτών.

Με την ευκαιρία θέλω να επισημάνω ότι ένα από τα μηνύματα του πρώτου γύρου των εκλογών είναι ότι οι πολίτες αξιώνουν υπεύθυνες θέσεις, καθαρές κουβέντες για τα φλέγοντα θέματα που τους αφορούν. Η προφανής αδυναμία συγκεκριμένου υποψηφίου να πάρει σαφή θέση στα μεγάλα ζητήματα της Θεσσαλίας (Αχελώος, Ε-65, αποζημιώσεις στο βαμβάκι, επέκταση του προγράμματος νιτρορύπανσης) δεν καλύπτεται από κινήσεις εντυπωσιασμού που προφανώς υπαγορεύουν οι επικοινωνιολόγοι του Κολωνακίου».

Απάντηση Απ. Παπατόλια

Σχετικά με τη διακαναλική συνέντευξη από το συνδυασμό «Θεσσαλών Δύναμη» ακολούθησε η εξής ανακοίνωση:

«Έστω και δια του δημοσίου πειθαναγκασμού, αποδέχτηκε τελικά ο κ. Αγοραστός την πρόσκλησή μας για δημόσιο διάλογο.

Τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Θα προτιμούσαμε, βεβαίως, η αποδοχή της πρότασής μας να έχει γίνει πολύ νωρίτερα ώστε να δοθεί στους πολίτες η δυνατότητα, μετά από διαδοχικές τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές συζητήσεις, να συγκρίνουν τις θέσεις και τα προγράμματά μας για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας.

Έστω και «κουτσουρεμένος» όμως ο δημόσιος διάλογος μπορεί να προσφέρει στους πολίτες και τη δημοκρατική τους ενημέρωση.

Προτείνουμε να πραγματοποιηθεί διακαναλική συνέντευξη την Παρασκευή 12/11/10 και ώρα 13.00 μετά το μεσημέρι, στη Λάρισα, με θέματα που αφορούν τους Αγρότες, τους νέους και τους ανέργους, καθώς και τις βασικές προγραμματικές θέσεις των συνδυασμών στα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Θεσσαλίας σήμερα».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου