ΤΟΠΙΚΑ

Εριξε γέφυρες συνεργασίας

εριξε-γέφυρες-συνεργασίας-484202

Γέφυρες συνεργασίας για το δεύτερο γύρο των εκλογών έριξε με συνέντευξη Τύπου χθες από το Βόλο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απ. Παπατόλιας. Ο κ. Παπατόλιας έκανε βήμα προσέγγισης στους συνδυασμούς Δ. Κουρέτα και Θαν. Ζαχαρόπουλου, τοποθετούμενος σε ζητήματα στα οποία οι δύο περιφερειακές παρατάξεις ζήτησαν από τους «μονομάχους» του δεύτερου γύρου να τοποθετηθούν, ώστε ανάλογα να καθορίσουν τη στάση τους.

 

Ο κ. Παπατόλιας άσκησε νέα επίθεση στον ανθυποψήφιό του Κ. Αγοραστό για την ακύρωση, όπως είπε, δύο κοινών τηλεοπτικών τους εμφανίσεων, ενώ με ανοιχτή επιστολή προς τους υπόλοιπους έξι ανθυποψηφίους του τους παρακαλεί θερμά να εκφράσουν την άποψή τους «για μία πρωτόγνωρα αρνητική για τα πολιτικά μας δεδομένα εξέλιξη», αναφέροντας ότι πρόκειται για μία πρακτική «που προσβάλλει ευθέως τη δημοκρατία και τα πολιτικά μας ήθη, στερώντας από τους πολίτες το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην ενημέρωση για το αύριο της Θεσσαλίας, δηλαδή για το αύριο όλων μας».

Άλλαξε τον τόνο της φωνής του ο Απ. Παπατόλιας και με συγκινησιακή φόρτιση απάντησε «η Μαγνησία ήταν και θα παραμείνει το σπίτι μας», όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα ποσοστά που έλαβε στον πρώτο γύρο σε επίπεδο νομού και τη μικρή τελικά διαφορά από τον Κ. Αγοραστό.

«Δεν ήταν ευχάριστη έκπληξη τα αποτελέσματα», είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, θέλοντας να κάνει αυτοκριτική πάνω απ’ όλα απέναντι στους πολίτες.

«Στην προσπάθειά μας να εμπεδώσουν οι πολίτες την περιφερειακή συνείδηση άθελά μας δώσαμε την εντύπωση ότι φύγαμε από το σπίτι μας. Και αυτό μπορεί να είχε αποτέλεσμα συναισθηματικό. Έλαβα το μήνυμα», ανέφερε ο κ. Παπατόλιας και έκλεισε τη συνέντευξη Τύπου με τη φράση «η Μαγνησία ήταν και θα παραμείνει το σπίτι μας», με εμφανή την προσπάθεια να συγκρατήσει τη συγκίνησή του.

Συγκλίσεις με επιχειρήματα

Νωρίτερα, ο κ. Παπατόλιας παρουσίασε τις τεκμηριωμένες απαντήσεις της παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη», στις προτάσεις των ανθυποψηφίων του κ.κ. Κουρέτα και Ζαχαρόπουλου.

Απαντώντας στα εννέα θέματα της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλία Οικο-λογικά» ο κ. Παπατόλιας τόνισε μεταξύ άλλων:

Το γεγονός ότι η Θεσσαλία καταγράφει μια αρνητική πρωτοπορία στην αυτοχρηματοδότηση των επενδύσεων, μπορεί να ανατραπεί με μια σειρά πρωτοβουλιών και μέτρων ευαισθητοποίησης του αγροτικού πληθυσμού και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Για τον καταδυτικό τουρισμό στις Σποράδες σχεδιάζονται ήδη υποβρύχια μουσεία, ενώ για τον Όλυμπο αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης ήπιου και οικολογικού τουρισμού.

Στο ζήτημα της επεξεργασίας των ανακυκλώσιμων υλικών από εργοστάσια στη Θεσσαλία δήλωσε απόλυτα σύμφωνος για την ίδρυση και λειτουργία μονάδας που θα επεξεργάζεται το σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών στη Θεσσαλία.

Στο θέμα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού επεσήμανε πως όλες αυτές οι προληπτικές εξετάσεις μπορούν να οργανωθούν από ειδικούς στα Κέντρα Υγείας, μπορούν όμως οι στελεχωμένες κινητές μονάδες να προσεγγίσουν ακόμη και δυσπρόσιτες περιοχές.

Για την καταγραφή της βιοποικιλότητας και τη σύνδεσή της με την παραγωγή προϊόντων στον αγροδιατροφικό και στον φαρμακευτικό τομέα, αποτελεί προτεραιότητα, όπως είπε, για τη Θεσσαλών Δύναμη.

Στο θέμα του εργοστασίου Ζάχαρης ο κ. Παπατόλιας σημείωσε πως υπάρχει κατηγορηματική δέσμευση «να αγωνιστούμε σταθερά στην κατεύθυνση της επαναλειτουργίας του εργοστασίου ζάχαρης.

Αναφερόμενος στο θέμα της στήριξης των επιχειρήσεων εφαρμογών βιοτεχνολογίας, επεσήμανε: «Εδώ αξίζει να δημιουργήσουμε μονάδες παραγωγής βιοκαυσίμων, ενέργειας, προϊόντων βιοτεχνολογίας, μονάδες μεταποίησης πρότυπων προϊόντων, που θα αποτυπώνουν την ταυτότητα της περιοχής».

Ως προς την ολική παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων στη Θεσσαλία, ανέφερε τους βασικούς άξονες της πρότασης της παράταξης Θεσσαλών Δύναμη.

Στο θέμα των διοδίων, ο κ. Παπατόλιας ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας χαρακτηριστικά:«Καταθέτουμε σε βάρος της Εταιρίας, αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα για την εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων».

Προγραμματικό «ναι» στις προτάσεις Ζαχαρόπουλου

Σχέδιο εξόδου από την κρίση, πολιτικές για την ακραία φτώχεια και προγράμματα για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρών επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο κ. Παπατόλιας απαντώντας στις τρεις προτάσεις που έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινόν των Θεσσαλών» κ. Ζαχαρόπουλος.

Ειδικότερα, στο θέμα του Σχεδίου Εξόδου από την Κρίση, ο κ. Παπατόλιας τόνισε, πως είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι η πρόταση του κ. Ζαχαρόπουλου στο θέμα αυτό, συμπίπτει με την πρόταση που πρότεινε χθες η «Θεσσαλών Δύναμη», για τη δημιουργία μιας «Χάρτας της Βιώσιμης Ανάπτυξης της Θεσσαλίας».

Στο θέμα των πολιτικών αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας στη Θεσσαλία θύμισε το πρόγραμμα της «Θεσσαλών Δύναμη» περιλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο, ενώ σε ότι αφορά τέλος την ενίσχυση της ρευστότητας, μέσα από την αξιοποίηση του προγράμματος JEREMY, το οποίο δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός Περιφερειακού Οργανισμού μικροπιστώσεων, δήλωσε απόλυτα σύμφωνος, διότι και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της Θεσσαλών Δύναμη η συγκεκριμένη πρόταση, αλλά και δημοσίως την έχει υποστηρίξει στο παρελθόν πολλές φορές.

 

«Ο κ. Μπούτας το είχε δηλώσει…»

Αναφερόμενος στο συνδυασμό του Β. Μπούτα, μετά από ερώτηση, ο κ. Παπατόλιας είπε ότι είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν διαφωνίες, αλλά θύμισε ότι υπήρξαν σε πολλά ζητήματα, ιδίως σε αγροτικά θέματα. Ο ίδιος υπενθύμισε την ακριβή φράση του κ. Μπούτα σε κοινή τηλεοπτική εμφάνιση»: «Ωραία τα λέει ο κ. Παπατόλιας, να τον κάνουμε Περιφερειάρχη». «Το είχε δηλώσει ο κ. Μπούτας», είπε ο κ. Παπατόλιας και πρόσθεσε ότι μπορούμε να κερδίσουμε σε επίπεδο συνεννόησης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου