ΤΟΠΙΚΑ

Εκφοβισμό Αγγλου από τη Χρυσή Αυγή καταγγέλλει ο Σύλλογος «Η Σηπιάδα»

εκφοβισμό-αγγλου-από-τη-χρυσή-αυγή-κατ-135059

Εκφοβισμό Αγγλου, που κατοικεί μόνιμα στον Πλατανιά Πηλίου, από μέλη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πλατανιά «Η Σηπιάδα».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση -καταγγελία του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής: “Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πλατανιά «Η ΣΗΠΙΑΔΑ» καταδικάζει τις ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκρατίας των μελών της φασιστικής Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πλατανιά Νοτίου Πηλίου προς τα μέλη του συλλόγου μας Christofer και Kathryn Wicks. Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 ο Chris και Kathryn γυρνώντας σπίτι τους αργά το βράδυ βρήκαν έξω από την πόρτα τους και σε κανένα άλλο σημείο της ευρύτερης περιοχής υλικό που το είχαν ρίξει μέλη της Χρυσής Αυγής.

Το τελευταίο διάστημα ο σύλλογος μας και τα μέλη του έχουν ενοχλήσει μια μικρή μερίδα ανθρώπων του Πλατανιά οι οποίοι θεωρούσαν το μέρος «τσιφλίκι τους» ενεργώντας παράνομα και καταχρηστικά πίσω από την πλάτη των κατοίκων.

Καμία ανοχή σε ρατσιστικές και φασιστικές ενέργειες. Οι ενέργειες αυτές έχουν ως κίνητρο τη διαμόρφωση ενός κλίματος τρομοκρατίας όπου το διαφορετικό δεν γίνεται ανεκτό.

Αποκλεισμοί, ρατσιστικές πρακτικές και ξενοφοβικός λόγος γίνονται η επίσημη τακτική που κυριαρχεί στις φασιστικές νοοτροπίες.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το φόβο να ριζώσει στον τόπο μας και την κοινωνία.

Ο Chris και γενικότερα οι ξένοι είναι ο εύκολος στόχος.

Η κίνηση αυτή της ΧΑ προσβάλει την περιοχή του Πλατανιά και τους ανθρώπους της. Είναι ντροπή να γίνονται τέτοιες ενέργειες σε ένα τόσο μικρό μέρος που το καλοκαίρι αλλά και γενικότερα το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομίας της περιοχής λόγω τουρισμού το στηρίζουν οι ξένοι.

Ο Chris είναι Άγγλος όπου τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια μένει μόνιμα στον Πλατανιά από επιλογή και όχι λόγω ανάγκης ή λόγω συνθηκών.

Η προσφορά της συγκεκριμένης οικογένειας σε ολόκληρο το Πήλιο ΜΕΓΑΛΗ.

Ένας Άγγλος συνταξιούχος αστυνομικός ήταν αυτός που έδειξε το δρόμο στους κατοίκους περιοχών του Νοτίου Πηλίου για το πώς, αν καθαριστεί ένα καλντερίμι, μπορεί όχι μόνο ν’ αναδείξει μία περιοχή αλλά και να αλλάξει τη ζωή των κατοίκων της.

Ο Κρις Γουίκς (Chris Wicks) αγόρασε ένα κομμάτι γης σε έναν οικισμό του Προμυρίου με το όνομα Ράντη, στο Νότιο Πήλιο, όπου ανακάλυψε ένα παρατημένο καλντερίμι, που αποφάσισε σιγά-σιγά ν’ ανοίξει, ανακαλύπτοντας σε κάθε βήμα του κι έναν «κρυμμένο θησαυρό», όπως χαρακτηριστικά λέει. Η ιδέα του Άγγλου συνταξιούχου βρήκε πρόσφορο έδαφος μεταξύ άλλων ξένων κι Ελλήνων της περιοχής, που είχαν την κοινή επιθυμία για τη λειτουργία των καλντεριμιών και των μονοπατιών της περιοχής. Έτσι «γεννήθηκε» η ιδέα της ίδρυσης του συλλόγου «Οι Φίλοι των Καλντεριμιών Νοτίου Πηλίου», που λειτουργεί ήδη από το 2008″.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου