ΤΟΠΙΚΑ

Εμπορος και δικηγόρος του Βόλου παρέλαβαν σε φάκελο πυροκροτητές

εμπορος-και-δικηγόρος-του-βόλου-παρέλ-135444

Εστειλε σε φακέλους ηλεκτρικούς πυροκροτητές σε 45χρονη Βολιώτισσα έμπορο αλλά και στην 52χρονη δικηγόρο της, προκειμένου να εκβιάσει και να λάβει τα χρήματα που δήθεν της οφείλονταν. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνέλαβε προχθές μία 45χρονη Αθηναία που έλκει την καταγωγή της από τον Βόλο, για εκβίαση και για παράβαση της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Υλών που κλήθηκαν να ελέγξουν, διαπίστωσαν ότι οι φάκελοι περιείχαν ιδιαίτερα επικίνδυνους μηχανισμούς, που ανά πάσα στιγμή μπορούσαν να ενεργοποιηθούν και να προκαλέσουν έκρηξη ακόμη και με στατικό ηλεκτρισμό.

Η ζωή της εμπόρου εδώ και ενάμιση χρόνο είχε μετατραπεί σε εφιάλτη. Τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της λάμβαναν απειλητικές κλήσεις και μηνύματα για δήθεν οφειλή που είχαν, και μάλιστα ύψους 15.000 ευρώ, ενώ δεν είχαν παραλάβει ποτέ αυτό το ποσό για ένα υποτιθέμενο έργο, που τελικά δεν έγινε. Το τελευταίο όμως, χρονικό διάστημα τα μηνύματα αυτά και οι κλήσεις εντάθηκαν.

«Θα σας κάνω κομματάκια», ανέγραφαν τα sms που λάμβανε εδώ και μία εβδομάδα στο κινητό της τηλέφωνο η έμπορος. Το Σάββατο το πρωί βρήκε στο μαγαζί της στο κέντρο της πόλης και ένα κίτρινο φάκελο που περιείχε έναν ηλεκτρικό πυροκροτητή. Τον ίδιο φάκελο έλαβε τη Δευτέρα το πρωί και η δικηγόρος της επισκεπτόμενη το γραφείο της, όταν άνοιξε τη θυρίδα.

Ακολούθησαν απερίγραπτες στιγμές πανικού και αναστάτωσης. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έσπευσαν άμεσα στους τόπους, ενώ κλήθηκε και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Υλών.

Ερευνώντας την υπόθεση, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έπιασαν την άκρη και οδηγήθηκαν στη δράστιδα. Πίσω από τα απειλητικά μηνύματα κρυβόταν μία 45χρονη γυναίκα που κατοικεί στην Αθήνα αλλά έλκει την καταγωγή από της από τον Βόλο. Μάλιστα, η γυναίκα φέρεται να έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία με παρόμοια υπόθεση. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και οι αστυνομικοί της συνέλαβαν τη δράστιδα.

Από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι η 45χρονη είχε στο παρελθόν φιλική σχέση με την έμπορο, και πριν από ένα χρόνο άρχισε να της ζητάει χρήματα λέγοντάς της ότι της όφειλε το ποσό των 15.000 ευρώ. Η 45χρονη δεν είχε παραλάβει ποτέ το ποσό και δεν αναγνώριζε την οφειλή ,παραπέμποντας την εκβιάστρια στη δικηγόρο της.

Η δράστιδα πάντως επιμένει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με την υπόθεση, μετά τη μεταγωγή της στον Βόλο προχθές το βράδυ. Χθες συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε στα δικαστήρια Βόλου, και εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εκβίαση και για παράβαση του Νόμου περί εκρηκτικών υλών. Η 45χρονη απολογήθηκε στην Ανακρίτρια και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μέχρι να γίνει η δίκη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου