Κοινή επιτροπή με Χρυσή Αυγή...

Τελευταία ενημέρωση: 2018-01-31, 19:08:34
Κοινή επιτροπή με Χρυσή Αυγή...

Στο ίδιο τραπέζι (!) Γ. Καλτσογιάννης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Ευαγγελία Λιακούλη και Παν. Ηλιόπουλος – Σκληρή ανακοίνωση από την παράταξη του ΚΚΕ

 

Στον απόηχο των εξελίξεων με αφορμή τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη και των συλλαλητηρίων, η έκδοση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για το Σκοπιανό, σε αγαστή συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, άναψε πολιτικές φωτιές.

Το «φυτίλι» πυροδότησε η απόφαση για τη συγκρότηση επιτροπής με «ομοτράπεζη» τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να συνταχθεί κοινό ψήφισμα, στην οποία μάλιστα αυτοπροτάθηκαν να λάβουν μέρος η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, πρώην υφυπουργός και στέλεχος των ΑΝΕΛ, ο αντιπεριφερειάρχης και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Καλτσογιάννης και η κ. Λίτσα Λιακούλη, υποψήφια βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη παλαιότερα, οι οποίοι μαζί με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, βουλευτή της Χρυσής Αυγής (όλοι τους με τον θεσμικό ρόλο του περιφερειακού συμβούλου) θα «παντρέψουν» τα δύο ψηφίσματα που κατατέθηκαν προχθές σε ένα.

Σκληρή ανακοίνωση για τη στάση που τηρήθηκε, εξέδωσαν χθες το βράδυ οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Τσιαπλές, Αστέρης Χαλάτσης και Γιώργος Λούμας.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στη Λάρισα συμμετείχε -μετά από πολύ καιρό- ο περιφερειακός σύμβουλος και βουλευτής της ΧΑ Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος πήρε τον λόγο και ανάγνωσε στο συμβούλιο σχέδιο ψηφίσματος.

Στο επίμαχο ψήφισμα προτείνεται προς στο ΠΣ να εγκρίνει «ότι αποδέχεται την απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών το 1992, ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να εκφράζουν δημόσια την άποψή τους και ότι θα διευκολύνει τη διεξαγωγή συλλαλητηρίων για το μείζον εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας, και ότι θα προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε κεντρικά σημεία των πόλεων Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας». Επίσης όπως καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η ΧΑ «έφτασε να μιλά για την ανάγκη στρατιωτικής εισβολής της Ελλάδας στα Σκόπια και την προσάρτηση τμήματος της γειτονικής χώρας»!

Της ανάγνωσης του παραπάνω ψηφίσματος, ακολούθησε παρέμβαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού, ο οποίος αφού εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις για το ύφος και το περιεχόμενο του ψηφίσματος της Χ.Α., αντιπαρέβαλε ψήφισμα της παράταξης πλειοψηφίας. Ενστάσεις επίσης εκφράστηκαν και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Μολονότι θα μπορούσε να τεθεί προς ψηφοφορία το ψήφισμα της περιφερειακής αρχής και να εγκριθεί έστω κατά πλειοψηφία, με δεδομένη την άρνηση της Λαϊκής Συσπείρωσης και το γεγονός ότι απουσίαζε ο περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, το ψήφισμα δεν τέθηκε ποτέ σε ψηφοφορία.

Μόλις ο Π. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι με ορισμένες διορθώσεις θα μπορούσε να ψηφίσει ένα άλλο κείμενο, δόθηκε το πράσινο φως, και πλέον η κοινή επιτροπή αναμένεται να συγκληθεί ώστε να συντάξει το ενιαίο ψήφισμα, το οποίο θα έχει και την υπογραφή… της Χρυσής Αυγής.

Καταγγέλλει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ η Λαϊκή Συσπείρωση

Με την ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τις προσπάθειες τόσο της Χρυσής Αυγής όσο και των παρατάξεων Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, «να συμβάλουν στην αναπαραγωγή του επικίνδυνου εθνικισμού, σωβινισμού και αλυτρωτισμού, με τα δυο ψηφίσματα που κατέθεσαν από τη μια οι σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής και από την άλλη οι σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο συντάχθηκαν και οι σύμβουλοι της Ν.Δ και των ΑΝΕΛ, ανάγοντας ως κύριο το θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων, αθωώνοντας τον βρώμικο ρόλο και τις επεμβάσεις στα Βαλκάνια των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, Ρωσίας)».

 Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, επίσης, μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «τα προβλήματα των αλυτρωτισμών, των εθνικιστικών και επεκτατικών βλέψεων, από τις αστικές τάξεις των Σκοπίων, της Αλβανίας, της Τουρκίας, πατάνε και στηρίζονται από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε., που έχουν μεγάλα συμφέροντα από τον έλεγχο της περιοχής, διαχώρισαν τη θέση τους από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και κάλεσαν το λαό να μην πέσει στην παγίδα της στείρας ονοματολογίας, αλλά να απαιτήσουν να δοθεί βάρος σε εγγυήσεις, σε προϋποθέσεις για μια λύση που θα βρίσκεται μακριά από αλυτρωτισμούς, από εθνικισμούς, που θα υπερασπίζεται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μακριά από αλλαγές συνόρων».

Καταλήγοντας δε η ΛΑΣ επισημαίνει: «Οι εργαζόμενοι να μην παγιδευτούν όπως το 1992. Αυτά τα συλλαλητήρια καλλιεργούν τον σωβινισμό και τον εθνικισμό, το μίσος μεταξύ των λαών. Η προσπάθεια που γίνεται από τα αστικά κόμματα να χαράξουν διαχωριστικές γραμμές δεν μπορεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι όλα μαζί τα κόμματα αυτά, στηρίζουν το ΝΑΤΟ, την πολιτική των ΗΠΑ – ΕΕ, που είναι η αιτία της κατάστασης στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=