ΤΟΠΙΚΑ

Απέχουν από κάθε είδους πλειστηριασμό οι συμβολαιογράφοι και στη Μαγνησία

απέχουν-από-κάθε-είδους-πλειστηριασμ-137289

Σε αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων τους, τόσο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς όσο και για τους συμβατούς, προχωρούν οι συμβολαιογράφοι του Βόλου μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2018.

Την περασμένη Κυριακή, η γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Λάρισας, στον οποίο εντάσσονται και οι συμβολαιογράφοι του Βόλου, εξέτασε όλες τις εξελίξεις που υπάρχουν γύρω από τους πλειστηριασμούς και το νέο νομοθετικό πλαίσιο, με τους συμβολαιογράφους να διαμαρτύρονται για τη στάση που κρατά η Πολιτεία.

«Τα όσα διαδραματίζονται στα συμβολαιογραφεία των Αθηνών είναι πρωτόγνωρα στον νομικό μας πολιτισμό. Οι πλειστηριασμοί είναι μέρος της απονομής της δικαιοσύνης και πρέπει να διεξάγονται από τον συμβολαιογράφο με ασφάλεια δικαίου και νομιμότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας Ιωάννης Κόνσουλας.

«Συνεχίζουμε να απέχουμε από τα καθήκοντα της διενέργειας των πλειστηριασμών, διεκδικώντας τη διεξαγωγή τους σε συνθήκες νομιμότητας που δεν θα υποβιβάζουν το κύρος του θεσμού. Η διεξαγωγή των πλειστηριασμών με ηλεκτρονικά μέσα πρέπει να γίνεται μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων, των οποίων την ευθύνη λειτουργίας, εποπτείας και ελέγχου πρέπει να έχει η ελληνική πολιτεία. Προσβλέπουμε στη συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και στο έργο της ομάδας εργασίας που συνέστησε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι συμβολαιογράφοι διεκδικούν:

-Προστασία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως υπαλλήλων επί του πλειστηριασμού από τις επιθέσεις ομάδων ή μεμονωμένων ατόμων, που στρέφονται αδιακρίτως κατά της διενέργειας οποιουδήποτε πλειστηριασμού και την εξασφάλιση κατά τη διαδικασία των πλειστηριασμών των συνθηκών ομαλότητας και νομιμότητας, που εξασφαλίζονται κατά το στάδιο της συζήτησης των δικαστικών υποθέσεων στο Ακροατήριο του Δικαστηρίου και της έκδοσης της Δικαστικής Απόφασης.

-Την ανάληψη εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης της εποπτείας, του ελέγχου και της ευθύνης λειτουργίας της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

-Την κατάργηση της παρέκτασης που προβλέπει το άρθρο 207 Ν. 4512/2018).

-Τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Συμβολαιογράφων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου