ΤΟΠΙΚΑ

Απελπισία για οικογένεια πάνω στα αποκαΐδια

απελπισία-για-οικογένεια-πάνω-στα-απο-138168

Σε κατάσταση σοκ η τετραμελής οικογένεια από τη Νέα Ιωνία, που την Κυριακή το απόγευμα μέσα σε λίγα λεπτά έχασε όλο το βιός της από πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τη μονοκατοικία όπου διέμενε.

Οι δύο γονείς και τα δύο τους παιδιά, ηλικίας 13 και 16 χρόνων αντίστοιχα, προχθές διανυκτέρευσαν σε συγγενικό τους σπίτι. Το ίδιο θα γίνει και τις επόμενες μέρες, μέχρις ότου μπορέσουν να «μαζέψουν» τα κομμάτια τους και να ξεκινήσουν ξανά από την αρχή.

Συγγενείς, φίλοι και γείτονες προσέτρεξαν από την πρώτη στιγμή δίπλα τους προκειμένου να βοηθήσουν. Χθες υπήρξε επίσης παρέμβαση από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου. Σήμερα θα παραδοθούν ρούχα και τρόφιμα στην οικογένεια, το κυρίαρχο ωστόσο παραμένει η εξασφάλιση στέγης, για αυτό και γίνεται έκκληση για βοήθεια.

Η 40χρονη κ. Καίτη στέκεται μπροστά στα αποκαΐδια, και δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που συνέβη

Απόγνωση πάνω στα αποκαΐδια

Με αυλακωμένο το πρόσωπο από τη θλίψη και την απελπισία, η 40χρονη κ. Καίτη «ξημέρωσε» χθες στο καμένο σπίτι. Στεκόταν αμίλητη μπροστά στα αποκαΐδια και έκλαιγε γοερά. Πιο δίπλα ο μεγάλος της γιος ηλικίας 16χρόνων, μαθητής, ο οποίος μαζί με ορισμένες γειτόνισσες και φίλες προσπαθούν να της δώσουν κουράγιο. «Μέσα σε λίγα λεπτά χάσαμε τα πάντα. Έβλεπα το σπίτι μου να καίγεται σαν λαμπάδα και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ήταν οι κόποι μιας ζωής. Επί 15 ολόκληρα χρόνια παλεύαμε νύχτα – μέρα μαζί με τον σύζυγό μου. Τώρα δεν απέμεινε τίποτα» είπε η ίδια, συντετριμμένη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η κ. Καίτη εργάζεται στους μπαξέδες, ενώ ο σύζυγός της Πέτρος, 45ετών, είναι ελαιοχρωματιστής. Τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης το μεροκάματο έχει λιγοστέψει. Οι δύο τους όμως δεν το βάζουν κάτω. Όπου «βγει δουλειά» δεν λένε όχι, αρκεί να μπορέσουν να μη λείψει τίποτα στην κόρη και στον γιο τους.

Το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς, με αποτέλεσμα η οικογένεια να φιλοξενείται πλέον σε συγγενικά σπίτια

Προχθές το απόγευμα, η κ. Καίτη έφυγε εσπευσμένα από το σπίτι. Ειδοποιήθηκε πως ο αδερφός της μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με οξύ καρδιακό πρόβλημα. Όπως είπε η ίδια, το τζάκι στο σπίτι ήταν μισοσβησμένο. Δεν περίμενε ότι θα συμβεί τέτοιο κακό. Επιστρέφοντας από το Νοσοκομείο και πλησιάζοντας κοντά στο σπίτι της, την έπνιξαν καπνοί φωτιάς. «Με έζωσαν τα φίδια» είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. «Κάτι μου έλεγε πως είχε συμβεί κακό στο σπίτι μου», και επαληθεύτηκε.

Οι φλόγες ξεπηδούσαν με ορμή από παράθυρα και πόρτες. Τρία οχήματα και εννιά άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ειδοποιήθηκαν από γείτονες, για περισσότερο από 3 ώρες έδιναν μάχη για να σβήσουν τη φωτιά. Το σπίτι ωστόσο καταστράφηκε ολοσχερώς. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο, εκτός από τα ντουβάρια.

«Ευχαριστώ τον θεό που δεν κινδύνεψε κανείς από εμάς» λέει μέσα στην απελπισία της η κ. Καίτη, και ξεσπάει σε νέους λυγμούς.

Να σημειωθεί, τέλος, πως χθες, ο 45χρονος σύζυγός της μετέβη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που έχει αναλάβει την προανάκριση, για να καταθέσει για το συμβάν. Όποιος πάντως ενδιαφέρεται και μπορεί να συνδράμει την οικογένεια, μπορεί να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 6946272103.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου